Мирно шествие се провежда в благоевградското с. Микрево. Местните жители

...
Мирно шествие се провежда в благоевградското с. Микрево. Местните жители
Коментари Харесай

Мирно шествие в Микрево в памет на зверски убития дядо Иван

Мирно шествие се организира в благоевградското с. Микрево. Местните поданици ще преминат по улиците на селото в памет на възрастен мъж, който бе ограбен и погубен в дома си.

" Шествието ще потегли от голямият площад, на центъра на 06.08.2022 в 10:30 и ще стигне до дребният площад пред къщата на дядо Иван. Ще бъдат положени цветя и ще запалителен свещи да се помолим душата му откри покой ", пишат в обществената мрежа Facebook основателите на събитието " Мирно шествие, за отдаване на респект към свиреп убития дядо Иван ".

" Ще заявим какви незабавни промени желаеме от общината пред разнообразни медии и малките екрани и ще се направи подписка! Всеки, който мисли, че би трябвало да се промени живота ни в селото е наложително да участва. Кончината на нашият дядо Иван е извънредно жестока и не заслужена, дано в никакъв случай повече не се повтаря. От нас зависи! ", оповестяват още уредниците на.

Припомняме, че напрежението в селото ескалира след убийството на 82-годишния Иван Чорбаджийски. Около среднощ на 29 юли 2022 година в двор на къща на ул. „ Райна Княгиня “ в с. Микрево, Община Струмяни, бил изработен опит за обир на възрастния мъж. Вследствие на нанесени удари в региона на главата потърпевшият умрял.

Арестуван и упрекнат за бруталното ликвидиране бе 18-годишния ром.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР