Мирни жители в сирийския граничен град Рас ал Айн са

...
Мирни жители в сирийския граничен град Рас ал Айн са
Коментари Харесай

20 цивилни са ранени при ударите на Турция в сирийския град Рас ал Айн, има и жертви

Мирни поданици в сирийския граничен град Рас ал Айн са били ранени при ударите на турската авиация и артилерия по града и покрайнините му, съобщи ТАСС, като се базира на информация на телевизия Ал Хадас.

Според кюрдски източници са убити двама мирни поданици и са ранени още към 20. Убити са също седем кюрдски бойци от обединението " Сирийски демократични сили " (СДС). Телата им са били докарани в болничното заведение в град Айн Иса, намиращ се на север от провинция Ракка. Ранени са били 16 членове на Съюз на демократичните сили, предава Българска телеграфна агенция.

По информация на Ал Хадас турските военновъздушни сили са нанесли общо 16 удара по позиции на кюрдски формирования, по техни контролни пунктове и бази в обитаемоте места Мешрафия, Хирбет-Банат, Ал Асадия и Бир Нух. Гъсти облаци пушек се издигат над тези региони.

Турска авиация е била видяна в небето над град Дербасия, ситуиран на 50 километра от границата с Турция. Артилерията обстрелва град Айн Иса, както и регион сред градовете Рас ал Айн и Тал Абяд.

Увеличава се напорът на бежанци от граничните обитаеми места.

По информация на сирийската организация САНА дейностите на турските военни са довели до опустошения в обитаеми места. По данни на организацията снаряди падат в региона на град Камишли, където се намира щаб на обединението " Сирийски демократични сили " /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР