Миризмите са проблем на много места, коментира екоминистърът Юлиян Попов

...
Миризмите са проблем на много места, коментира екоминистърът Юлиян Попов
Коментари Харесай

Екоминистърът ще посети Разград и ще провери сигналите за системното обгазяване

Миризмите са проблем на доста места, разяснява екоминистърът Юлиян Попов в ефира на „ bTV “. По думите му обществото у нас става по-чувствително към проблема, както и към всички, свързани с качеството на живот . Той посочи, че миризмите не могат да бъдат лабораторно регистрирани , а и не вредяли непосредствено върху околната среда, а по-скоро пречели върху психологичното здраве .

Веществата , които образуват миризмата, могат да бъдат засечени и този въпрос би трябвало да бъде организиран в закона, безапелационен е министърът.

„ Решени сме да работим за неговото решение, само че ще бъде комплицирано, този въпрос не е решен и на европейско равнище “, добави той.

Екоминистърът даде обещание да посети Разград и да се запознае със. И добави: „ Ще отида там, с цел да ме ругаят на място. Екип на министерството работи по този въпрос. На европейско и интернационално ниво се работи интензивно, с цел да се реши въпросът. Пречиствателната станция в Разград е доста остаряла. Има подозрения, че има фабрики, които изпускат миризми, тези неща могат да се ревизират. “

2 измервателни станции могат да демонстрират разнообразни стойности, посочи той. Министърът е изумен от изказване, че правила са били превишени стотици пъти .

Във връзка с опасенията, че може да има замърсяване и радиация в Черно море след взривяването на украинския язовир „ Нова Каховка “, министър Попов увери, че няма такива . Според него по тематиката се популяризира хибридна съветска агитация.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР