Мирела Демирева остана едва десета на Световното първенство по лека

...
Мирела Демирева остана едва десета на Световното първенство по лека
Коментари Харесай

Мирела Демирева едва десета на Световното първенство

Мирела Демирева остана едвам десета на Световното състезание по лека атлетика в Доха. Състезателката във високия скок съумя да направи единствено два сполучливи опита, като финишира със скромните за нея 189 см, преодолени от втория път. Преди това навършилата 30 години в събота софиянка, скочи от раз началната височина от 184 см. Сребърната медалистка от Олимпиадата в Рио 2016 се провали три пъти на 193 см. Тя беше една от 5-те състезателки, които минаха квалификациите с най-голям резултат от 194 см, като след пресявката се зарече, че ще скача за орден, само че във финала прегоря.

Това беше четвърто присъединяване на българката във край на Световно състезание, където обаче за жал записа най-слабия си резултат. Тя реализира 9-о място в Пекин през 2015 година и 7-о в Лондон през 2017-а. През 2018-а пък приключи 6-а по време на Световното на закрито.

Очаквано купата в Доха заслужи Мария Кучина-Ласицкене с 204 см. Рускинята, която скача под безпристрастен байрак поради наказването на страната си, направи и три несполучливи опита на 208 см. Това е трета международна купа за доминаторката в дисциплината. Втора се подреди Ярослава Махучик (Укр) с 204 см, като достижението е международен връх за девойки до 20 година Трета остана Ващи Кънингам (САЩ) с 200 см.
" Това не беше моята година, доста неща се случиха. Няма значение, на коя позиция съм щом превъзмогвам такива височини. Всичко под два метра не ме интересува. Продължавам офанзивата към призово място на Олимпиадата в Токио 2020 ", сподели Демирева. През сезона тя имаше 197 см, а персоналното й достижение е 200 см.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР