Мирела Демирева донесе първия медал на България от Европейското първенство

Мирела Демирева донесе първия медал на България от Европейското първенство ...

Мирела Демирева: Знам, че мога да скоча 2 метра и 4 сантиметра.Мирела Демирева донесе първия медал на България от Европейското първенство по лека атлетика в Берлин. Българката завърши втора с изравнен личен рекорд за сезона от 2.00 метра, като  преодоля тази височина от третия опит, след което направи три фаула на 2.04 метра.

Рускинята Мария Ласицкене спечели първа европейска титла в кариерата си.  25-годишната атлетика, която се състезава с неутрален статут, стигна до златото с 2.00 метра, но постигнати от втория опит. Тя също не успя три пъти да преодолее 2.04 метра.

“Надявам се сега радостта да е още по-голяма заради ситуацията, при която съм поставила хората. В никакъв случай не бях спокойна, когато отидох на 2 метра. Знаех, че или взимам медал, или оставах без него. Не знаех на коя позиция съм, но знаех, че не съм сред медалите. Не бях спокойна, но бях много развълнувана, защото исках да скачам на височини 2 метра и повече. В крайна сметка беше всичко или нищо. 2.04 м - беше ми страшен кеф да скачам на 2.04 м, особено борейки се за първото място. Знам, че мога да го скоча, знам какво ми липсва. Липсва ми малко в техническо отношение, да финализирам опита си. Липсват ми и повече опити на 2 метра. Смятам, че и днес бях готова за 2.04 м. Никога не знаеш - дори и да улучиш опит, важното е да минеш над летвата. Тренирам психиката си, защото нашата основна цел е Токио и всяко едно състезание е тренировка за Токио.", допълни олимпийската ни вицешампионка.

“Винаги е супер готино да скачаш на Олимпийски стадион, мащабите са огромни, публиката кънти, настроението е жестоко. Всички уважават атлетите, което наистина показва какво е спортът - той обединява и носи положителни емоции. Винаги е хубаво, когато видиш българска публика и знаеш, че някой уважава труда ти. А и винаги, когато видиш трибагреника нещо ти трепва.“, завърши българката.

До края на сезона на Мариела Демирева и предстоят два старта –  първото в Германия, а след това и финала на Диамантената лига.

Източник: bnr.bg