Мирела Демирева донесе първия медал на България от Европейското първенство

...
Мирела Демирева донесе първия медал на България от Европейското първенство
Коментари Харесай

Мирела Демирева: Знам, че мога да скоча 2 метра и 4 сантиметра



Мирела Демирева донесе първия орден на България от Европейското състезание по лека атлетика в Берлин. Българката приключи втора с подравнен персонален връх за сезона от 2.00 метра, като  преодоля тази височина от третия опит, след което направи три фаула на 2.04 метра.

Рускинята Мария Ласицкене завоюва първа европейска купа в кариерата си.  25-годишната атлетика, която се състезава с безпристрастен статут, стигна до златото с 2.00 метра, само че реализирани от втория опит. Тя също не съумя три пъти да преодолее 2.04 метра.

“Надявам се в този момент насладата да е още по-голяма поради обстановката, при която съм сложила хората. В никакъв случай не бях спокойна, когато отидох на 2 метра. Знаех, че или взимам орден, или оставах без него. Не знаех на коя позиция съм, само че знаех, че не съм измежду медалите. Не бях спокойна, само че бях доста разчувствана, тъй като желаех да скачам на височини 2 метра и повече. В последна сметка беше всичко или нищо. 2.04 м - беше ми заплашителен кеф да скачам на 2.04 м, изключително борейки се за първото място. Знам, че мога да го скоча, знам какво ми липсва. Липсва ми малко в техническо отношение, да завършвам опита си. Липсват ми и повече опити на 2 метра. Смятам, че и през днешния ден бях подготвена за 2.04 м. Никога не знаеш - даже и да улучиш опит, значимото е да минеш над летвата. Тренирам душeвността си, тъй като нашата съществена цел е Токио и всяко едно съревнование е подготовка за Токио. ", добави олимпийската ни вицешампионка.

“Винаги е супер готино да скачаш на Олимпийски стадион, мащабите са големи, публиката кънти, настроението е грубо. Всички почитат спортистите, което в действителност демонстрира какво е спортът - той сплотява и носи позитивни страсти. Винаги е хубаво, когато видиш българска аудитория и знаеш, че някой почита труда ти. А и постоянно, когато видиш трибагреника нещо ти трепва. “, приключи българката.

До края на сезона на Мариела Демирева и предстоят два старта –  първото в Германия, а по-късно и финала на Диамантената лига.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР