Мир в Украйна няма да има, докато Русия не изпълни

...
Мир в Украйна няма да има, докато Русия не изпълни
Коментари Харесай

На фона на украинския флаг: Путин обяви, че мир няма да има, докато не изпълни целите си

Мир в Украйна няма да има, до момента в който Русия не " извърши задачите на специфичната военна интервенция " - това разгласи Владимир Путин по време на първата си годишна конференция след началото на войната.

Цялото събитие беше белязано от знаци, свързани с Украйна - фонът зад Путин беше завършен в синьо-жълто, самият той се появи с блестящо жълта директория.

По-наблюдателните фенове обърнаха внимание и че на масата пред него стои специфичен термос, а не елементарна чаша за вода или чай - евентуално като мярка за сигурност против възможен опит за отравяне.

Въпреки че годишната му конференция е деликатно режисирана от Кремъл, през екраните в залата се видяха няколко въпроси, които непосредствено нападат пропагандните постановки на властта:
" Здравейте, по какъв начин можем да стигнем до онази Русия, за която описват по Първи канал ", гласи един от тях. " Защо вашата действителност се разминава с нашата реалност ", написа в различен въпрос. " Дадохме газ на Китай, дадохме газ на Европа, а по кое време ще има газ в Хакасия най-сетне? " " Защо нараства газът? И цената на бензина не пада?, питат други жители. " Защо локалната власт работи по този начин, че хиляди хоrа са принудени да се обръщат персонално към президента? Трябва ли ни такава власт? "
Какви са посланията на Путин:
Няма никакви индикации за подготвеност за отстъпки във войната с Украйна - Путин продължава да упреква Киев за " нацизъм " и " фашизъм ", повтори опорната точка, че бил " заставен " да нахлуе в прилежащата страна поради " неудържимия стремежна НАТО да допълзи до нашите граници ". Путин не счита Володимир Зеленски за човек, с който може да договаря.Русия чака цялостна капитулация на Украйна - " Ако Украйна не желае да се договаря за демилитаризация на страната, Русия ще предприеме други ограничения ".Похвали за Роберт Фицо и Виктор Орбан - проруските водачи на Словакия и Унгария, които съгласно Путин били " пронационални " и не зависели от " огромния брат ".Похвала прозвуча и по адрес на Реджеп Тайип Ердоган поради ролята му в спора сред Израел и Газа.Путин разгласи, че в Украйна " нямало нищо сходно " на разрушенията в Ивицата Газа - много погрешно изказване на фона на цялостната съсипия в огромни градове като Мариупол по време на нашествието.Към момента " няма потребност " от нова мобилизационна вълна в Русия - привикването на стотици хиляди мъже без професионален опит на военни, на фронта в Украйна е един от най-големите проблеми за Путин поради мощното неодобрение на публичното мнение.Над 480 000 души, съгласно него, вземат участие във войната. Представител на доброволчески батальон обаче се включи в конференцията, с цел да се оплаче от неравностойно отношение по отношение на тях и останалата част от армията на фронта. Голяма част от тях не получават и естествена здравна помощ във военни лечебни заведения.В момента " няма фундаментални условия за създаване на връзки със Съединени американски щати ", само че " Русия от своя страна е подготвена да ги възвърне ", разгласи още Путин.
Очаквайте подробности
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР