Миома с размер на новородено бебе отстраниха лекари от акушеро-гинекологичното

...
Миома с размер на новородено бебе отстраниха лекари от акушеро-гинекологичното
Коментари Харесай

ЛЕКАРИТЕ В ШОК! Извадиха миома колкото новородено

Миома с размер на новородено бебе отстраниха лекари от акушеро-гинекологичното поделение на болничното заведение в Пазарджик от 41-годишна жена, заяви представителят на заведението Мариана Димитрова. Сложната интервенция за премахване на матката и тумора е осъществена от началника на отделението доктор Илиян Траянов и екипа му.

Преди интервенцията се постанова на пациентката два пъти незабавно да бъде прелята кръв заради невисок хемоглобин. Самата интервенция продължава повече от час и приключва сполучливо. Отстраненият израстък е с тегло три кг. Пациентката Иванка И. от пазарджишкото село Црънча е в устойчиво положение и през днешния ден за първи път, след интервенцията, е раздвижена.

Биологичен материал от отстраненият израстък е изпратен за хистологично проучване. Оперираната жена признава пред лекарите, че дълго време се е страхувала да потърси лекарска помощ. Преди два месеца отива в хирургично поделение на регионалната болница Пазарджик, където началникът доктор Георги Стоилов я оперира от апандицит. Той открива миомата и я поучава да потърси доктор Траянов и да не отсрочва нова интервенция. Така се стига до отстраняването на 3-килограмовата миома. Пациентката ще остане в болничното заведение още 5 дни.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР