Минутите, които Александър Везенков получава в ротацията на треньора на

...
Минутите, които Александър Везенков получава в ротацията на треньора на
Коментари Харесай

Златно сечение: Александър Везенков срещу Трей Лайлс

Минутите, които Александър Везенков получава в ротацията на треньора на Сакраменто Кингс Майк Браун, са извънредно незадоволителни, с цел да може българинът да развие капацитета си в НБА. Спортният публицист на DIEMA SPORT Пламен Дамасков направи относителен разбор на статистиката на Везенков и неговия съотборник, който може да се смята за негова съществена конкуренция за игрови минути – Трей Лайлс.

В предаването погледнахме към междинните индикатори на двамата, с цел да се отличат няколко сходства, само че и няколко огромни разлики.

Трей Лайлс получава тъкмо по 7 минути повече в мачовете, в които е взимал учаастие. Но има малко над 2 точки повече от Александър Везенков. Въпреки това, треньорът гласоподава доста по-голям избор на доверие към Трей Лайлс, което му дава повече благоприятни условия да разгърне своя капацитет.

„ Там, където Трей Лайлс е толкоз високо скъп, а точно при отбранителните му качества, няма особена разлика. Даже преимуществото в статистическите данни е на страната на Александър Везенков, което е доста любопитно. За последните няколко мача, единствено един път успяхме да забележим българина в по този начин наречения garbage time (заключителни минути, в които дуелът към този момент е решен – бел.ред.). Срещу Ню Орлиънс Пеликанс той още веднъж остави положителни усещания с това, какъв брой е подготвен в действителност, когато получи опция да се възползва от нея “, показа в Пламен Дамасков, анализирайки обстановката към българина.

Голямата въпросителна още веднъж е обвързвана с продължителността, в която ще виждаме родния национал на паркета за Сакраменто Кингс и дали още веднъж ще има смяна в ротацията на Майк Браун, тъй като Везенков съумява да се възползва от възможностите, които получава.

Още статистически данни и разбори за Везенков и Лайлс можете да видите във видеото.

Цялото предаване .
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР