Минути след кацането си на българска земя, по-рано днес, собственикът

...
Минути след кацането си на българска земя, по-рано днес, собственикът
Коментари Харесай

Адвокатът на Иван Тодоров: Възмутително е задържането за 72 часа

Минути след кацането си на българска земя, по-рано през днешния ден, притежателят на „ Тад Груп “ Иван Тодоров беше арестуван и доведен в Националната следствена работа, където е разпитан .

Според юриста му Ина Лулчева няма нищо възмутително във обстоятелството, че е арестуван на летището . Тя намира за неприемливо обстоятелството, че другите двама са пуснати под парична гаранция , а за Тодоров се желае задържане под стража .

Възмутително е задържането за 72 часа и изказванието, че е належащо налагането на най-тежката мярка на човек, който е оказал цялостно подпомагане, който е уведомил, че отпътува по работа и по кое време ще се върне и, че през днешния ден ще се яви. В този случай да се твърди, че има заплаха от укриване, е корист със закона и с пълномощия “, съобщи Лулчева.

Тя добави, че единственият претекст, който прокуратурата показва за задържането му е заплаха от укриване .

Тя изясни, че не е станало ясно и по какъв начин тъкмо е станало подбудителството на Кристиян Бойков да извърши хакерската офанзива против Национална агенция за приходите.-->

„ Известно е, че подбудителството става, когато убеждаваш някого да извърши нещо. Когато този някой не твърди, че ти си го предиздвикал, да се твърди, че има подбуждане е много неуместно ”, сподели още юристът и добави, че Тодоров я е уверил, че неговата компания в никакъв случай не се е занимавала с активност , която цели да всява боязън и ужас в популацията и, че не му е известно някой да е правил противозаконна активност.

Лулчева сподели още, че сдружението е съдействало на следствието и от дълго време е предоставило изисканите от обвиняването документи.

Тя разяснява още, че и нейните данни са изтекли в резултат на хакерската офанзива, само че акцентира, че огромният проблем не е в това, че някакво момче е хакнало системата на Национална агенция за приходите, а в това, че страната не е изпълнила уговорката си да резервира данните на хората в загадка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР