Минските споразумения от 2014-2015 г. позволиха на Украйна да укрепи

...
Минските споразумения от 2014-2015 г. позволиха на Украйна да укрепи
Коментари Харесай

Бившият президент на Франция потвърди думите на Меркел за Минските споразумения

Минските съглашения от 2014-2015 година разрешиха на Украйна да укрепи въоръжените си сили, съобщи  бившият френски президент Франсоа Оланд, който взе участие в подписването на споразуменията.
" Ангела Меркел е права. Споразуменията от Минск стопираха съветското нахлуване за известно време. От 2014 година Украйна укрепи военния си потенциал. Всъщност украинската войска е доста друга от тази през 2014 година Тя е по-добре подготвена и оборудвана. Заслуга на споразуменията от Минск е, че Киев получи тази опция ", съобщи Оланд.

На 7 декември някогашният немски канцлер Ангела Меркел съобщи пред Die Zeit, че " всички са разбрали ", че споразуменията от Минск единствено са замразили спора в Източна Украйна, а не са го решили. Според нея споразуменията от 2014 година са дали на Киев " скъпо време ".
Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява думите на Меркел. Тя назова изказването на Меркел " мотив за международен съд ". Според нея сходно самопризнание се прави за първи път и единствено удостоверява " това, за което руските власти говорят от доста години ".
Тристранната контактна група (представители от Русия, Украйна и ОССЕ) подписа първите съглашения от Минск през септември 2014 година, с което постави завършек на дейната част от боевете в Югоизточна Украйна. Вторите съглашения от Минск стопираха ескалацията на спора през февруари 2015 година край Дебалцево и бяха подписани с присъединяване на Германия и Франция.

 
31 Дек 20223531 Дек 20222131 Дек 202212831 Дек 2022100031 Дек 202281531 Дек 20221085КоментариГиди мръсни,31 Дек 2022 11:17ч.
Лицемерни фашаги! Но Бог вижда.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати nan31 Дек 2022 11:17ч.
за мен тези " самопризнания " не са инцидентни от страна на " гарантите " на Минските контракти. по-скоро ги одобрявам като " обръщение " към руснаците да не се хващат на сделки със Съединени американски щати за помирение в Украйна, а да довършат до дъно започнатото.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати На франсетата очевидно са им малко " быстро " -тата,31 Дек 2022 11:21ч.
Та се постанова съветската войска още веднъж да се разноски до Париж, като пътьом дефилира по Унтер ден Линден.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Кирчовците и останалата тукашна синергитична сган31 Дек 2022 11:24ч.
Започнаха да ми наподобяват напряко почтени ученичета спрямо " политиците " на " цивилизования " свят.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Идиот31 Дек 2022 11:31ч.
Меркел споделя нещо, което всички знаят! Путин имаше потребност от време, с цел да промени конституцията. Правото му да ръководи изтичаше, тъй че сделката с Европейски Съюз беше взаимна. Сега Меркел и Оланд споделят очевидното, а за какво може да питате Путин!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати срам31 Дек 2022 11:31ч.
Отвратително е това, което са правили западните страни. Как да им се доверие.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати читател31 Дек 2022 11:54ч.
+++++
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати На тоз декор ме държи безсънен един въпрос:31 Дек 2022 11:43ч.
А по какъв начин ли щеше да наподобява Западна Европа, в случай че не беше божем денацифицирана?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати bodar4uk31 Дек 2022 11:43ч.
Тоя съюз Европейски Съюз, формиран от плужеци на Сащ, в никакъв случай не е бил жизнерадостен и по-добре да се разпадне, та нима се появят способни национално виновни Лидери, да ръководят страните си, а не някакви американски и британски мекерета, щото другояче тяхното го мога и аз и всеки!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати да да ще се появят31 Дек 2022 11:55ч.
те по този начин се появяват като неродената мома, от ябълките или порастват по дърветата; отговорността се отстоява с кръв; по този начин е било и по този начин ще бъде; няма го тоя комфортен живот, с който всички свикнаха-дай, кърпичке! и тя да дава; аха;
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Еретично мнение!31 Дек 2022 11:45ч.
Ще изкажа едно еретично мнение. Русия имаше потребност от тази война. Защото беше почнала тотално да се разлага и разкапва, на всички места имаше западни сътрудници за въздействие, всички се прекланяха пред Запада, а най-много младото потомство. Запъванията и неуспехите в СВО демонстрираха, че даже огромната съветска горделивост - армията, е превзета от немарливост, равнодушие и корупция. Войната е като хирургическа интервенция за болен организъм - почиства го, изхвърля гнойта и болестта, реже гангренясалите органи. Така Путин още веднъж се озова в печеливша позиция просто, тъй като мисли с десетина хода напред.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Запъванията и неуспехите в СВО демонстрираха, че даже огромната съветска горделивост - армията, е превзета от немарливост, равнодушие и корупция.31 Дек 2022 13:14ч.
Случайно да знаеш кой уволни 400 000 офицери, закри 71 висши военни учебни заведения съвсем есички военни лечебни заведения, 5 военни академии....? БЛЕСТЯЩЕЕ ВЫПОЛНЕНИЕ ПЛАНА. Владимир Квачков https://bastyon.com/telekanalstalingrad?v=703c56bc95d1842cdf8221bb8c3b07ca90e08c45cc967efc8cfddf4be27f2df2 Подписывайтесь на Телеканал «Сталинград»:
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати съждител31 Дек 2022 11:50ч.
Почти " слушам " тържествените нотки в гласа на Оланд. По-точно - чувствам ги! Съдържателно би следвало да значат - дадохме спомагателни благоприятни условия на " нашите " хора. Ама, чакайте - това си беше неистина и мерзост?! Кой ти гледа, когато отсреща има за решение такава голяма, стратегическа задача. Картината стартира да се прояснява, нещата стартират да получават плът и кръв. Изводът е, че действително планът за мятане на Украйна с/у Русия е остарял. И тук изрично не става дума за проблемите в Донбас. Някой е прозрял, че актуалната система има още извънредно стеснен излишък живот и би трябвало да се вземат незабавни и крайни ограничения за приемане на допир до нов естествен и пазарен запас. Обяснявал съм към този момент за особеното място и роля на Русия в сънищата на дълбоките, международни елити. Логично е да предлопожим, че сходен разбор и заключения са направени все още на изхода от рецесията през 2008 година Това стройно се свързва с думите на В. Нюланд към дипломат Дж. Пайат. Към оня миг някой си е дал сметка, че към този момент не може да се отсрочва и би трябвало да се работи извънредно. Думата " към този момент " да се възприема в нейния исторически нюанс, не приказваме безусловно за " на следващия ден "!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати първото нещо което всички би трябвало да се запитат31 Дек 2022 11:59ч.
за какво гаранция-франция и германия си признават закононарушението, и за какво по дяволите го вършат тъкмо в този момент; другояче на всички е ясно, че Путин постоянно е знаел доста добре кой какво; излъганите сме всички ние, които сме повярвали и ние одеве отново постъпихме наивно с македонския въпрос; абе стига с тая доверчивост към този момент!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Франк & Щайн31 Дек 2022 12:00ч.
В морето от относителни понятия и полезности, човек обезверено има потребност да стъпи на твърда основа, подмятат му се някакви плаващи позиции, към които като удавник се прикрепя. В положение на бомбардиране с небивали неистини, полуистини и дебилни интерпретеции, обстоятелствата губят значение. Човек ще заобикаля интуитивно истината и всичко същинско отдалеко, усещайки какъв брой несъгласия и дискомфорт ще му донесат. Инстиктът за самозапазване постанова този парадокс, тъй като е сменен с инстинкт за опустошение.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати съждител31 Дек 2022 12:02ч.
Тези неща стартират да се подреждат в нашите показа за мирозданието, в качеството ни на странични, цивилен наблюдаващи, с известно забавяне:(, само че можем да бъдем сигурни, че в Кремъл към оня миг също към този момент са знаели за проектите. Дори да не са знаели, основано на документи и разследваща информация, досещали са се по доста безапелационен метод. Смисълът на нещата, логиката води натам. Това ще помогне на публиката по-добре да разбере стратегическата същина на акта с връщането на Крим. Добре, дано въпреки всичко да се върнем на думите на Оланд и Меркел. Откривам дълбока разлика в тона и метода на формулиране на техните мисли. Оланд е ликуващ, той наподобява на артист, който се е справил добре с предоставената му роля и се любува на аплаузите на възхитената аудитория. Строго субективно и неангажиращо аз прозрях в думите на Меркел наред с останалото една чисто човешка мъка от обстоятелството за присъединяване и в този развой. Москва не е страна по Минск и евентуално към оня миг тя не е изпитвала някакви съществени скрупули, че взе участие в една неистина и шикалкавене.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Меркел е обикновена патка!31 Дек 2022 12:18ч.
Тя рамене, каквото й пристигна на устата. Например, през 2010 година съобщи в директен текст, че това " мулти-култи " е огромна машинация (именно от този момент потегли и самият саркастичен израз " мулти-култи " ). След това през 2015 година изтърси към мигрантите: " Елате, ще се оправим! " единствено и единствено да се направи на истинска, тъй като всички останали се почесваха и гледаха да минат в задните редове. Тоест, една жена, която първо гледа да блесне с това, което рамене, и чак след това мисли дали е трябвало да го изплещи. Е, и по отношение на мигрантите - получи изнасилвания на германки за новата 2016 година посред центъра на Кьолн. Елементарна куха патка и нищо повече!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Бай Иван31 Дек 2022 12:49ч.
Не мисля, че сте прав. Меркел е приключила нуклеарна физика и надали е толкоз елементарна патка! Аз доста добре си припомням един епизод когато на среща със сирийски фамилии живеещи в Германия, едно момиче сирийче стана и зададе въпрос на Меркел, за какво то не може да получи немско поданство, когато е родено тук, учи тук и всичките и другари и познати са тук( Германия). Меркел и отговори,че Германия не може да даде леговище на всеки, който пожелае да остане! При този отговор момичето се разплака! Само няколко месеца по-късно Меркел предложения всички искащи да идват в Германия и сподели, че ще се оправят! Извод-Германия е окупирана страна от Съединени американски щати и каквото наредят от Вашингтон, това става! Просто от там и дръпнаха мотивите и тя си смени позицията! С Минските съглашения евентуално е било същото. Изобщо ръководещите върхушки на всички западноевопейски страни са тотално купени или притиснати с някакви нелицеприятни обстоятелства от Съединени американски щати и работят под диктовката на Съединени американски щати!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Александър Колпакиди31 Дек 2022 13:17ч.
" Не имеющие аналогов в мире... Новейшая история №26 " Прямой эфир с Александром Колпакиди 22.12.2022 https://www.youtube.com/watch?v=SGT1_54Z7Lg
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати читател31 Дек 2022 13:21ч.
В поддръжка на написаното от Бай Иван желая да загатна един скандал, за който наскоро подсети Скот Ритер. По времето на Обама излезе нескрито, че Меркел е била подслушвана от американците. Тя даже не реагира.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати съждител31 Дек 2022 12:13ч.
Вероятно го е възприемала просто като част от играта. Да, приказваме за онази - „ Голямата игра “, която постоянно в смутно настояще има някакви неразбираеми проекции в някакво неразбираемо, смущаващо и заплашително бъдеще. Всичко това по натурален и понятен метод ни плаши, само че ние човешки се надяваме на по-доброто, разчитаме на „ шанс “. Тя (Меркел) изрично е западен човек, който тържествено е претърпял успеха на нейния свят в Студената война и евентуално е желала да се успокоява и да има вяра, че и идната победа, която ще докара до обезкостяването и финалното плячкосване на Русия, може също да пристигна по кротичък път, както това се случи през 1991 година Има известни елементи, които дават някакви индикации, че Меркел си дава ясно сметка, че светът, към който тя принадлежи, градила го е, защитавала го е, исторически и метафизичен не води заникъде и в последна сметка е жертван, само че това изобщо не е предмет на днешното размишление.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Атлантически полезности в деяние: крадецът от самото начало е крещял " Дръжте крадеца! " 31 Дек 2022 12:21ч.
Помните ли какъв брой години всекидневно поръчковите им медии ни проглушаваха ушите, че Русия съзнателно не съблюдава Минските договорености, а то какво било - Украйна не ги спазвала, тъй като трябвало да укрепва армията си... Такава мръснишка безочливост, каквато е тази на Запада, око не е виждало и ухо не е чувало на тоя свят...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати съждител31 Дек 2022 12:32ч.
Ето ни, акостирахме в днешния ден и сме свидетил на една човешка промяна. Днес, на фона на планините от трупове, нещастието и разрушенията, а изключително пък на фона на вероятността (за която ще загатна бегно нещичко по-нататък) нещо в душата и е почнало да се пречупва и тя усети нужда от това да каже истината. Хуманната и природа на набожен човек, освен това персона със сериозен формат, не можа да издържи на вътрешния, честен напън! Нещо в нея крещи: Боже, аз бях част от всичко това, какво направих! Такива неща ми се привиждат на мен, другите сътрудници може да виждат друго! На другия полюс е Оланд, той се нарежда трайно и изрично в ролята на един доверчив и плачевен клоун - какъвто се оказа, че постоянно е бил! Възниква и идващ въпрос – доколко Меркел и Оланд са били отдадени (от центровете) в действителните проекти и планове.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати съждител31 Дек 2022 12:44ч.
Знаели са, несъмнено, че нещата изобщо не са такива, каквито ги показват, само че може и фактически да не са си представяли действителния взривен капацитет на терена. Вероятно не им е казано в прав текст, че се разисква нещо Голямо. Размерът и обсегът са били изцяло неразбираеми. Меркел и Оланд са отдадени, те са част от огромната завера, само че въпреки всичко ролята на забележимите политици в модерния свят е да са аватари на действителните господари, в чийто същински планове те не биват допускани, най-малко не директно. Ориентират с в тях съгласно личностните си качества. И резултатът е налице: имам вяра, че Меркел е съумяла да стигне в дълбините, а пък Оланд си е останал един простак. Ако във всичко изречено дотук има някаква парченце истина, то тогава на поръхността стартира да придобива черти и да се постанова един нечовечен извод. Актът на започването на военните дейности през февруари е механически. В известни интервали от време съм гледал скептично на изказванието, че Киев се е готвил за офанзива. Склонен бях да виждам в таво някаква форма за " опрощение " от страна на Кремъл. Войната (независимо по какъв начин я назовават и за какво е така) беше стартирана от Москва, само че в случай че тя беше изчакала, то тогава в някакъв недалечен миг – пръв щеше да удари Киев. Неизбежно е било – там систематично е отглеждано и образувано нещо, което аз (заради приличието) няма да назова с думи. Това НЕЩО и замислено, купено, в него е вложен непристоен размер от всякакъв запас и то е трябвало неизбежно да бъде пуснато в ход! Изпитвам известни задръжки да продължа още малко нататък. Усещам, че евентуално не е доста редно, изключително пък на този ден. Но, какво пък! Днес така и така е празник на децата и младежите (отдавна го схващам така), вероятността някои от последните да ме прочитат, е по-скоро нереалистична в този миг, та дано въпреки всичко да завърша, кратичко! Иде Голяма Война! Всичко сочи в тази посока. Имам една догадка, че президентстването на Тръмп се оказа някакъв фактор, който забави подготовката на Запада и сега това личи ясно. Е, Животът постоянно е по-богат, многолик и разнолик от опитите ни да го предвидим. Разузнавателните провали на Москва, некоректното оценяване на обстановката и действителния залог, равнището на подготовка и обмисляне, макар явните доказателства от речите на Путин, че те са знаели защо иде тирада - тях не ги разбирам. Е, в профил е по-лесно!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Георги Атанасов31 Дек 2022 13:01ч.
И някогашният френски президент Франсоа Оланд се подиграва на власовеца В. Путин
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Дек 2022142924 Дек 2022272229 Дек 202286628 Дек 2022487
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР