Минск. След края на ученията Съюзническа решимост-2022 всички руски части

...
Минск. След края на ученията Съюзническа решимост-2022 всички руски части
Коментари Харесай

РИА Новости: Беларуският външен министър заяви, че всички руски части ще напуснат Беларус след края на ученията

Минск. След края на ученията „ Съюзническа решимост-2022 ” всички съветски елементи ще изоставен Беларус, сподели министърът на външните работи на републиката Владимир Макей, представен от РИА Новости .

" Нито един боец, нито една военна машина няма да остане след тези учения ", сподели той на конференция.

Отделно Макей акцентира, че броят на участващите бойци и техника не надвишава параметрите на Виенския документ от 2011 година и не нарушава неговите разпореждания.

Ученията „ Съюзническа решимост-2022 ” започнаха на 10 февруари на полигоните за бойни тренировки на беларуските въоръжени сили и ще продължат до 20 февруари.

В понеделник президентът Владимир Путин се срещна с министъра на външните работи Сергей Лавров и министъра на защитата Сергей Шойгу. Те са разискали военните маневри на Русия и Беларус, както и хода на договарянията за гаранции за сигурност.

Във вторник представителят на Министерството на защитата на Русия Игор Конашенков заяви, че част от съветските войски се връщат в местата си на непрекъснато дислокиране след взаимните учения с Беларус, както и тактическите маневри в Крим.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР