Минната корпорация Рио Тинто пусна първия в света напълно автономен

...
Минната корпорация Рио Тинто пусна първия в света напълно автономен
Коментари Харесай

Първият в света автономен влак тръгна в Австралия

Минната корпорация Рио Тинто пусна първия в света изцяло самостоятелен трен, движещ се в този момент в западна Австралия освен без ватман, само че и напълно без личен състав. Корпорацията заяви, че през тази седмица самостоятелният трен е направил първото си пътешестване без ватман, като е минал 100 км без какъвто и да е личен състав на борда.

„ Рио Тинто е водач в новаторския превоз и самостоятелните технологии в международната минна промишленост. Това ще донесе редица преимущества при построяването на мините на бъдещето. Ние преквалифицираме огромна част от личния състав ни, с цел да може да взе участие и в бъдеще да бъде част от нашата промишленост “, споделя изпълнителният шеф на Рио Тинто, Крис Сълисбъри.

Автоматизирането на железопътния превоз при добива на желязна руда в региона на Пилбара, западна Австралия, е първата огромна стъпка  в проектите на компанията да премине към напълно самостоятелен железопътен транспорт. Досега Рио Тинто правеше опити от началото на тази година с самостоятелни влакове, само че в наличието на наблюдаващ ватман.

От Рио Тинто се надяват да имат напълно самостоятелен железопътен транспорт до края на идната година, като в този момент държавните институции в Австралия приготвят даването на нужните разрешителни за реализирането на влакови транспорти без личен състав.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР