Министрите в предложения от Има такъв народ кабинет са избрани

...
Министрите в предложения от Има такъв народ кабинет са избрани
Коментари Харесай

Тошко Йорданов каза как са избрани министрите

Министрите в оферти от „ ИТН ” кабинет са определени съгласно експертизата им. Това изрично съобщи ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов. Той акцентира, че това са специалистите, които 3 години работят по целите на Има Такъв Народ.

Голяма част от тези хора са в експертните групи на " ИТН " (ИТН), които от три години работят по управническата стратегия. Те са наясно с проблемите и по какъв начин би трябвало да бъдат позволени и зад тила им стои екип, посочи Йорданов.

Слави Трифонов не ги е посочвал. Той не се бърка в работата на обособените отдели. Не се бърка в работата на комисията по финанси, или енергетика, или опазване на здравето. И не споделя този специалист става повече от другия. В процеса на работа излиза наяве кой схваща най-вече от материята. Ние сме срещу това да се поставят политици тук-там където трябват специалисти, сподели Йорданов. И добави: „ В ръководството на ГЕРБ гледахме политически министри, които нищо не разбираха от това, което министерстваха. ".

Ако проектокабинетът на " ИТН " не мине, отговорността ще бъде на тези, които не са го подкрепили, акцентира Тошко Йорданов. И напомни, че с „ Демократична България ” и „ Изправи се БГ! Ние идваме ” имат цялостно съвпадане по доста цели, изключително за правосъдната промяна и смяната в прокуратурата.

Попитан на кого ще се регистрират министрите, Тошко Йорданов напомни, че България не е министърпредседателска република и че по-голямата тежест е в Народното събрание. „ Престанете да мислите бокоборисовщини. Ще се регистрират в Народното събрание, несъмнено. Демокрацията е нещо друго, конституцията ни споделя други неща. Ще ви помоля да започнете да мислите обикновено ”, безапелационен бе Тошко Йорданов.

Той разяснява и номинацията на Петър Илиев за министър на вътрешните работи. " За министър на вътрешните работи, в това число в диалози с хора от системата, разбрахме и преценихме, че е по-добре да е човек, който е отвън системата и с юридическо обучение. Иначе в самото Министерство на вътрешните работи има задоволително експерти по обособените браншове, само че би трябвало външен юридически взор към това министерство, което е от най-важните ", посочи той. И описа, че Петър Илиев оказва помощ на Има Такъв Народ още от подготовката на референдума. Именно той е бил юристът, дефинирал въпросите за допитването.

Кои хора ще са вицепремиери ще стане ясно, когато внесем проектокабинета при президента Радев, уточни още Тошко Йорданов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР