Министрите предупредиха, че въздушните удари в Йемен ще продължат, ако

...
Министрите предупредиха, че въздушните удари в Йемен ще продължат, ако
Коментари Харесай

Дейвид Камерън отправя предупреждение към Иран, тъй като кризата на хутите в Червено море се задълбочава

Министрите предизвестиха, че въздушните удари в Йемен ще продължат, в случай че офанзивите против търговски кораби не спрат със задълбочаването на рецесията в Червено море.

В събота вечерта Обединеното кралство и Съединени американски щати удариха 36 цели на хусите в опит да унищожат подкрепяните от Иран бойци, до момента в който външният министър Дейвид Камерън даде обещание иранските водачи да се изправят пред следствията от своите дейности. Правителството настоя, че последният кръг от удари - третият този месец - не е ескалация, като министърът на защитата Грант Шапс сподели, че те са били осъществени " за отбрана на почтени животи и опазване на свободата на корабоплаването ".

Но бунтовниците на хутите, които нападат търговски кораби, с цел да нарушат веригите за доставки, дадоха отговор, че последните бомбени атентати няма да „ останат без отговор “, заявявайки, че работят в символ на взаимност с Палестина. А Иран насочи лична злокобна опасност, заявявайки, че Съединени американски щати могат да провокират „ бъдещи интернационалните опасности “, в случай че ударят д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР