Министрите от кабинета Борисов-3 одобриха присъединяването ни към Съвместния център

...
Министрите от кабинета Борисов-3 одобриха присъединяването ни към Съвместния център
Коментари Харесай

Присъединяваме се към съвместния център на НАТО за киберзащита

Министрите от кабинета " Борисов-3 " утвърдиха присъединението ни към Съвместния център на НАТО за киберзащита, оповестиха от Министерски съвет.

Нашето военно министерство се причислява на съображение на два меморандума, подписани през 2008 година Документите се отнасят за основаването, организацията и действието и за функционалните връзки на Съвместния център на НАТО за проучване, създаване и рационализиране на качества за киберзащита.

Центърът е със седалище в Талин, Естония . В него в този момент са показани 18 страни, а други четири - България, Румъния, Норвегия и Швейцария, са в процедура по присъединение.

Основна задача на центъра е възстановяване на потенциала , съдействието и обмена на информация сред НАТО, страните-членки и страните сътрудници в региона на киберотбраната. Това става посредством обучение, научноизследователска и развойна активност, разбори и съвещания.

Присъединяването на България ще помогне построяването и развиването на национални оперативни качества .

Създава се опция за създаване и рационализиране на експертния потенциал в региона на киберсигурността. Това става като изпратим наш офицер в центъра и възможост за присъединяване на национални специалисти в профилирани курсове и начинания, които центърът организира целогодишно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР