Министрите от Г-7 обявиха таван в цените на руския петрол

...
Министрите от Г-7 обявиха таван в цените на руския петрол
Коментари Харесай

Министрите от Г-7 обявиха таван в цените на руския петрол и петролните продукти

Министрите от Г-7 оповестиха таван в цените на съветския нефт и петролните артикули. 

Целта  е „ да понижат приходите на Русия и опцията ѝ да финансира нападателната си война “.

" Днес удостоверяваме взаимното си политическо желание да завършваме и използван всеобхватна възбрана на услугите, които разрешават морски превоз на недопечен нефт и петролни артикули с съветски генезис в международен мащаб - даването на такива услуги ще бъде позволено единствено в случай че петролът и петролните артикули се купуват на или под избрана цена ( " таван на цените " ), избрана от необятната коалиция от страни, които се придържат към тавана на цените и го ползват ", се споделя в изявлението на финансовите министри на Англия, Франция, Италия, Германия, Съединени американски щати, Канада и Япония.

За желанието им се говореше седмици наред, а по-рано през днешния ден " Ройтерс " разгласи, че в последна сметка таванът ще бъде натрапен. Сега министрите удостоверяват този собствен ход.

Целта им е и да се облекчи въздействието на войната върху международните цени на силата. Мярката се основава на съществуващите наказания, изключително на тези от шестия пакет на Европейски Съюз, се прибавя в изказването, съобщи през днешния ден.бг.

Министрите обявиха, че се ангажират " незабавно да работят " по завършването и използването на ценовия таван, без да се дават спомагателни детайлности.

Преди тази среща на Г-7 заместител министър-председателят на Русия Александър Новак съобщи, че Москва повече няма да доставя нефт и петролни артикули на страните, които решат да вкарат такива ограничавания.

" Ако те наложат ограничавания върху цените, ние просто няма да доставяме петрол и нефтопродукти на такива компании или страни, които постановат ограничавания, защото няма да работим неконкурентно ", съобщи по-рано Новак, съгласно съветската държавна осведомителна организация ТАСС.

Днес представителят на Кремъл Дмитрий Песков удостовери тези думи в диалог с публицисти от CNN. Той сподели, че Москва ще се насочи към " различни посоки ", без да показва кои страни тъкмо има поради.

В днешния ден стана ясно още, че Европейската комисия поддържа таван на цените и на съветския газ, доставян по тръбопроводи, с цел да не може " Путин да манипулира европейския енергиен пазар ", по думите на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР