Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз ще

...
Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз ще
Коментари Харесай

Външните министри от ЕС ще обсъдят мисията на съюза в Червено море и войните в Газа и Украйна

Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз ще обсъдят през днешния ден бъдещата задача на Европейски Съюз за гарантиране на сигурността на комерсиалното мореплаване в Червено море, където обвързваните с Иран йеменски бунтовници хуси направиха редица набези през последните седмици. Други съществени тематики на срещата в Брюксел ще бъдат войните сред Израел и " Хамас " в линията Газа и на Русия против Украйна, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12460
В петък Европейският съюз наложи наказания на представители на " Хамас ". Същия ден дипломати в Брюксел споделиха пред ДПА, че Европейски Съюз възнамерява да изпрати военноморска задача в Червено море, само че не и да се причисли към водената от Съединените щати акция за нанасяне на удари по позициите на хусите в Йемен.

Предвидено е външните министри на Египет, Йордания и Саудитска Арабия, както и на Израел и палестинската самостоятелна власт, да се срещнат с сътрудниците си от Европейския съюз, с цел да обсъдят войната сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас ".

Тъй като към момента няма решение за бъдеща военна помощ за Украйна, външният министър на тази страна Дмитро Кулеба ще се включи в съвещанието единствено посредством видеоконферентна връзка.

В петък дипломати обявиха пред Франс прес, че Европейски Съюз приготвя нов пакет наказания против Русия по случай втората годишнина от нейната пълномащабна инвазия в Украйна.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР