Министрите на външните работи на страните-членки на НАТО ще проведат

...
Министрите на външните работи на страните-членки на НАТО ще проведат
Коментари Харесай

Външните министри от НАТО-вските страни провеждат спешна среща за Украйна

Министрите на външните работи на страните-членки на НАТО ще проведат изключителна видеоконференция, на която ще обсъдят скупчването на съветски войски на границата с Украйна, съобщи БНР.

Видеоконференцията се организира преди диалозите сред Съединените щати и Русия в Женева в понеделник, Съвета НАТО-Русия в сряда и съвещанието на началник-щабовете на армиите на страните-членки на пакта в сряда и четвъртък.

Вчера завърши и визитата на висшия представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел в Украйна, на която той съобщи, че свеът не е във времето Ялта и разпределянето на сферите на въздействие. Изказването му беше във връзка настояването на Русия НАТО да не продължи разширението си на изток.

" Няма сигурност за Европа без сигурност за Украйна и по тази причина всевъзможни полемики за европейската сигурност би трябвало да включват и нея ", сподели още Борел.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба добави, че Русия няма право да разделя Европа на зони на въздействие, нито да дефинира къде, по кое време и по какъв начин ще се уголемява Европейският съюз и какви връзки ще има сред Евросъюза и украинската страна.

И двамата бяха безапелационни, че всяка експанзия против страната ще има сурови последствия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР