Министрите на външните работи на България Николай Милков и на

...
Министрите на външните работи на България Николай Милков и на
Коментари Харесай

Външните министри България и на РСМ положиха цветя на паметника на Св. Климент Охридски

Министрите на външните работи на България Николай Милков и на Република Северна Македония Буяр Османи поставиха цветя на паметника на Св. Климент Охридски в Скопие като знак на взаимно отбелязване на деня на Климент Охридски, една от личностите, които през 2019 година взаимната историческа комисия предложи на двете държавни управления за общо честване, заяви Българска телеграфна агенция.

В Република Северна Македония Св. Климент Охридски се отбелязва на 8 декември, а паметникът му в Скопие се намира пред Националната университетска библиотека, която носи неговото име.

Двамата министри разгледаха библиотеката, а българският министър на външните работи Николай Милков подари на шефа й книги, свързани със славянските ръкописи и балканските зографи.

В програмата на работното посещаване в Република Северна Македония Николай Милков през днешния ден следва още среща с ръководителя на Народното събрание в Северна Македония Талат Джафери и посещаване на Института за слухова, речева и гласова рехабилитация в Скопие, за който по програмата на Република България " Помощ за развиване " е закупен единственият по рода си в Северна Македония клиничен аудиометър.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР