Министрите на финансите на страните от Групата на седемте (G7)

...
Министрите на финансите на страните от Групата на седемте (G7)
Коментари Харесай

Министрите на финансите от G7 призоваха производителките на нефт да увеличат добива

Министрите на финансите на страните от Групата на седемте (G7) са призовали държавите-производителки на нефт да усилят добива, с цел да се намали волатилността на енергийните пазари.

„ В сходство със отговорностите, поети от водачите на G7 в Елмау, ние продължаваме да призоваваме страните-производителки да усилят добива, с цел да се намали волатилността на енергийните пазари “, се споделя в съвместно изказване на министрите след извършената среща.

По-рано стана известно, че ръководителите на министерствата на финансите на страните от G7 са се съгласили да се откри таван на цените на руския петрол.

До момента беше известно, че страните от „ Голямата седморка “ поддържат въвеждането на пределни предели за цените на руския петрол от 5 декември, а по отношение на нефтопродуктите от Русия рестриктивните мерки може да стартират да работят от 5 февруари 2023 година.

Както показва вестник Financial Times, Европейската комисия поддържа предложенията на Групата на седемте, само че в този момент ще има потребност от координиране на тази стъпка със страните членки на Евросъюза. При това, с цел да бъдат тези ограничения ефикасни, западните страни би трябвало да убедят да ги съблюдават най-малко една трета от страните, които купуват огромен размер съветски петрол, да вземем за пример, Индия, разяснява изданието.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР