Министрите на финансите на Европейския съюз ще проведат в понеделник

...
Министрите на финансите на Европейския съюз ще проведат в понеделник
Коментари Харесай

Финансовите министри на ЕС ще проведат видеоконферентна среща в понеделник

Министрите на финансите на Европейския съюз ще проведат в понеделник видеоконферентна среща, с цел да обсъдят въздействието на ковид и ограниченията за рестартиране на засегнатите стопански системи, съобщи организация Ройтерс, представена от БНР.

Еврогрупата трябваше да се срещне персонално в Брюксел в понеделник, като първичната стратегия беше единствено за членовете на еврозоната, които да създадат обзор на фискалното показване на Гърция, последвана от полемика по отношение на ковид на финансовите министри от всички 27 страни членки на Европейски Съюз.

Председателят на Еврогрупата Мариу Сентену, който е министър на финансите на Португалия, съобщи, че срещата ще бъде под формата на видеоконферентна връзка предвид на ограниченията за ограничение на вирусната болест, в това число тези, подхванати в Белгия.

Фокус на полемиките в понеделник евентуално ще бъде проектът на Европейската комисия, показан в петък, за увеличение на разноските за икономическите браншове, наранени от ковид, и с цел да се разреши на страните от Европейски Съюз да ръководят по-големи дефицити, с цел да оказват помощ на бизнеса.

В петък Европейска комисия предвижда, че пандемията от ковид ще докара до криза в единния блок през актуалната година и предвид на това комисията желае да насочи 37 милиарда евро от съществуващите фондове на Европейски Съюз към компании, които са най-нуждаещи се, както и да схване снизходително отношение към съществуващите европейски правила за държавна помощ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР