Министрите даряват половината си заплата, ГЕРБ иска замразяване на депутатските

...
Министрите даряват половината си заплата, ГЕРБ иска замразяване на депутатските
Коментари Харесай

Караянчева се извинява след решение на Борисов

Министрите подаряват половината си заплата, ГЕРБ желае заледяване на депутатските пари
Председателят на Народно събрание Цвета Караянчева обществено се извини, откакто министър председателят Бойко Борисов съобщи, че депутатите от ГЕРБ ще предложат заледяване на депутатските заплати на равнищата от декември 2019 година. Това е решение на ръководещата партия, заяви Борисов на брифинг в Министерски съвет. Министрите пък ще вземат решение да дарят половината си заплати.

Веднага по-късно Караянчева се извини във фейсбук да думите си от нощес, когато в изявление за бТВ назова замразяването на депутатските заплати популизъм.

" В невиждана обстановка сме и на моменти всяко решение наподобява предпоследно. Мисля че ще помогне, в случай че си споделяме по-често „ сгреших, извинете “. И не, не приказвам за специалистите и лекарите, въпреки че щеше да е добре СЗО да бяха взели да се схванат най-сетне по въпроса за изгодата от маските. Говоря за себе си ", написа Цвета Караянчева. И продължи: " Снощи споделих по бТВ, че замразяването на депутатските заплати е популизъм. Сгреших. Извинете. Не е популизъм не тъй като хазната няма да усети нашето заледяване. Не е популизъм, тъй като е редното нещо, което да създадем сега. Може да не е кой знае какъв брой потребно, само че е редно. Снощи сгреших, през днешния ден се оправдавам. А вие бъдете здрави и се пазете! ".

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР