Министри и представители на политически партии са били разпитвани в

...
Министри и представители на политически партии са били разпитвани в
Коментари Харесай

Нови доказателства срещу бившия шефа на ДАБЧ Петър Харалампиев

Министри и представители на политически партии са били разпитвани в досъдебното произвеждане против някогашния началник на Държавната организация за българите в чужбина Петър Харалампиев .

Това сподели пред публицисти прокурорът по делото Ангел Кънев. По думите му всички събрани доказателства досега удостоверяват виновността на Харалампиев и останалите обвинени, които се чака да застанат пред съда присъединяване в корупционна скица за търговия с удостоверения за българско поданство.



Кънев обаче не пожела да отговори дали прокуратурата е стигнала до по-високопоставен представител на властта от Петър Харалампиев, който е взел участие в незаконната скица .
 
Седем месеца след задържането му, Харалампиев за първи път изиска от съда да промени мярката му за неотклонение в по-лека. Делото обаче ще се гледа в петък, защото съдът и отбраната на обвинения не се се срещнали с новите доказателства. Пред публицисти прокурор Ангел Кънев разяснява:
 
„ В момента делото е отсрочено, с цел да се запознае обвиненият Харалампиев с множеството механически експертизи, нови разпити и доказателства. ”-->
 
Дали следствието е достигнало до по-високопоставени лица от Петър Харалампиев в схемата за търговия с удостоверения за българско поданство, не стана ясно. До момента са били осъществени голям брой разпити, в това число и на министри и представители на политически партии:
 
 „ Много лица са разпитвани,вкючително и хора от политиески партии.Немога да показвам имена. ”, съобщи Кънчев.

От прокуратурата са безапелационни, че до 29 юни делото ще бъде импортирано в съда. 
Петър Харалампиев беше арестуван в края на октомври предходната година и досега не е изискал от съда да излезе на независимост до момента в който следствието все още тече.
 
    БГНЕС

При спецакцията в организацията тогава бяха арестувани над 20 души, от които с обвинявания по-късно се оказаха единствено четирима - ръководителят, основният секретар на организацията и още двама души, които за разлика от Харалампиев и Томов са на свобода с по-леки ограничения за неотклонение.  
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР