Министерството за първи път от четирите заплахи, които съм преживявал,

...
Министерството за първи път от четирите заплахи, които съм преживявал,
Коментари Харесай

Експерт: Коронавирусът умира много бързо от спирт

 " Министерството за първи път от четирите закани, които съм преживявал, в този момент сега брилянтно взима организационни ограничения ", изясни в утринния блок на БНТ проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

За да се откри заболяването би трябвало да се вземе материал, който да се съхранява на температура от 4 градуса.

Той дефинира като " брилянтна " работата на здравното министерство. Те са пуснали и указания какво би трябвало да вършат лечебните заведения. Той предложи да се следи уеб страницата на министерството. Там се дават последите указания на СЗО.

Нещата динамично се трансформират, получават се нови познания за този вирус, за неговия метод на предаване, инкубационен интервал и ние за това всеки ден ги качваме на уеб страницата с измененията, сподели проф. Кантарджиев.

От контакта 90% от хората се разболяват от коронавруса, изясни той. При допир с вируса до третия ден човек може да не е болен, само че да го популяризира.

Още не се знае методът на разпространяване, какъв брой би трябвало да е непосредствен контактът. Коронавирусът е доста предразположен на дезинфектанти. Умира доста бързо от алкохол.

Относно грипната конюнктура в страната проф. Кантарджиев изясни, че случаите на заболелите са се нараснали. По негови думи пикът е тази седмица.

До в този момент са боледували децата от 5 до 14-годишна възраст. Последната седмица са боледували от 0 до 5-годишни. Грипната зараза се е изместила в ранна детска възраст.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР