Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС започва поредица

...
Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС започва поредица
Коментари Харесай

Започват обсъждания на проекта за Програма на българското председателство

Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз стартира поредност от публични разисквания на плана за Програмата на Република България за председателството на Съвета на Европейски Съюз /1 януари-30 юни 2018 г./. Това оповестиха от пресслужбата на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС-2018.


Първият цивилен спор ще бъде под мотото " 101 дни до София - столица на Европа " и ще се състои на 21 септември. Общественото разискване на целите е проведено взаимно с " ПанЕвропа България " и Представителството на Европейската комисия у нас. Публичната полемика ще бъде открита от министъра за Българското председателство Лиляна Павлова.

Очаква се участниците в полемиката да дадат отзиви, мнения, хрумвания и оферти по трите съществени целта на председателството - Европа на консенсуса, Европа на конкурентоспособността и Европа на кохезията. Водещи на обособените панели ще бъдат президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси, ръководителят на Европейския институт за тактики и разбори Илия Лингорски и евродепутатът Андрей Новаков.

Коментарите и предложенията ще бъдат систематизирани през ноември, а окончателният вид на Програмата за Българското председателство ще бъде импортиран в Министерския съвет в средата на декември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР