Министерството по въпросите на Европа и външните работи на Франция

...
Министерството по въпросите на Европа и външните работи на Франция
Коментари Харесай

Франция репатрира 40 деца и 15 жени от сирийски лагери за джихадисти

Министерството по въпросите на Европа и външните работи на Франция разгласи през днешния ден, че страната е репатрирала 40 деца и 15 дами с френско поданство от лагери в Североизточна Сирия под кюрдски надзор, съобщи Ройтерс.

" Малолетните лица бяха поверени на службите за протекция на детето, като ще преминат през медицински прегледи и обществено адаптиране ", оповестиха от министерството, като показаха, че завърналите се дами ще бъдат предадени на правосъдните управляващи.

През септември Европейският съд по правата на индивида постанови Франция да преразгледа молбите за репатриране на две френски гражданки, които са пътували с сътрудниците си за Сирия, с цел да се причислят към групировката " Ислямска страна " и са родили деца там.

Това е най-голямата интервенция по репатриране от сходен вид за последните три месеца, осведоми Франс прес.

" Франция благодари на локалните управляващи в Североизточна Сирия (полуавтономните кюрдски управляващи - б. ред.) за тяхното съдействие, което направи допустима тази интервенция ", обявиха от външното министерство.

Репатрираните дами са били арестувани в лагери за джихадисти след успеха на " Ислямска страна " през 2019 година Общо към 300 деца са върнати във Франция до момента, 77 от които посредством репатриране, уточни при започване на месеца френският министър на правораздаването Ерик Дюпон-Морети.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР