Министерството, отговорящо за обществения морал на талибанската администрация от понеделник

...
Министерството, отговорящо за обществения морал на талибанската администрация от понеделник
Коментари Харесай

Талибаните задължиха правителствените служители да имат бради

Министерството, отговорящо за публичния морал на талибанската администрация от понеделник следи входовете на всички държавни служби, като ревизира дали чиновниците са си пуснали бради и дали съблюдават открития дрескод, оповестиха източници пред Ройтерс.

От информацията излиза наяве, че представители на Министерството за разпространяване на добродетелите и предварителна защита на порока инструктират всички държавни чиновници да не бръснат брадите си, да носят обичайно локално облекло, състоящо се от дълго и необятно горнище и панталони, и шапка или тюрбан.

Източниците прибавиха, че на служащите е казано, че занапред нататък няма да могат да влизат в държавните офиси и в последна сметка ще бъдат уволнени, в случай че не съблюдават тези условия.

Припомняме, че в неделя талибаните споделиха на самолетните компании в Афганистан, че, осведоми тогава Ройтерс.

Този ход идва, откакто за девойки, поврат, който шокира доста афганистанци и провокира наказание от филантропични организации и непознати държавни управления.

Съединените американски щати анулираха плануваните срещи с представители на талибаните по основни стопански въпроси заради решението им в сряда.
 Талибаните в Афганистан поздравиха дамите по случай 8 март
Талибаните в Афганистан поздравиха дамите по случай 8 март

В известието също по този начин се загатна, че държавното управление на страната дава улеснения за дамите въз основа на признатите обичаи на исляма.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР