Министерството на земеделието на Франция повиши прогнозите си за производството

...
Министерството на земеделието на Франция повиши прогнозите си за производството
Коментари Харесай

Франция е напът да си върне първото място по производство на вино в света

Министерството на земеделието на Франция увеличи прогнозите си за производството на вино през 2023 година. Страната ще си върне първото място измежду международните производители, макар че някои огромни индустриални райони, в това число Бордо, са наранени от заболявания по лозята, предвиждат от министерството, съобщи

Министерството допуска, че на фона на приключващия гроздобер в страната, производството на вино ще доближи 47,2 млн. хектолитра. Корекцията е с над 1,7 млн. хектолитра над оценката от предходния месец. Новите данни демонстрират, че производството ще е с 2 на 100 по-високо от миналогодишното.

Производството на вино се е нараснало в редица райони, в това число Шампан, където тежестта на гроздовете е достигнало рекордно равнище. Намаляло е обаче в Бордо, Лангедок-Русийон, югозападната и югоизточната част на страната. В Бургундия производството се изравни с върха, доближат през 2018 година, изключително за бяло вино, до момента в който производството се резервира на положително равнище в Божоле макар някои градушки, се споделя в известието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР