Министерството на здравеопазването ще предложи промени в Закона за публичните

...
Министерството на здравеопазването ще предложи промени в Закона за публичните
Коментари Харесай

Сербезова ще предложи промени в Закона за публичните предприятия

Министерството на опазването на здравето ще предложи промени в Закона за обществените предприятия. Това сподели министърът на опазването на здравето Асена Сербезова по време на петъчния парламентарен надзор.

Министърът уточни, че в този момент посредством Закона за обществените предприятия много се лимитират опциите за интервенция на Министерството на здравеопазването в съответните оперативни решения на лечебните заведения. В отговор на въпрос на депутата от Има Такъв Народ Ивайло Христов за подписани контракти от страна на Александровска болница за интервала 2014-2020 год. за юридически и медийни услуги на стойност над 400 хиляди лева, Сербезова уточни, че оперативното ръководство на болничното заведение се прави от Съвет на шефовете, в чиито пълномощия са и сключването на договорите. " Изискахме информация от сдружението и от нея е видно, че актуалното управление на лечебното заведение удостоверява достоверността за разноските за договорите ", изясни тя.

При направената информация е открито, че за този интервал са подписани 15 контракта за юридически услуги и 19  - за медийни услуги. За този интервал Александровска болница е имала четирима адвокати, 24 аналитични експерти, които през 2020 година са намалели до 18, а специалистите за връзки с обществеността от един са станали двама, сподели още здравният министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР