Министерството на здравеопазването не вижда никакви проблеми при обществената поръчка

...
Министерството на здравеопазването не вижда никакви проблеми при обществената поръчка
Коментари Харесай

МЗ не вижда проблеми в търга за детската болница

Министерството на здравеопазването не вижда никакви проблеми при публичната поръчка за построяването на националната детска болница. Това излиза наяве от публикувана в сряда позиция на ведомството в отговор на рецензиите от камарите на архитектите и инженерите, които предизвестиха за сериозен риск от некачествено осъществяване при по този начин заложената процедура.

Заради това Камарата на архитектите апелира поръчката пред Комисия за защита на конкуренцията с искане за нейното прекъсване и повторното ѝ оповестяване със заложени по-високи условия за качество, защото детската болница е обект с високо публично значение и от метода, по който ще бъде изпълнена, зависят живота и здравето на децата.

От здравното министерство обаче не виждат проблеми с поръчката. Като претекстове оттова акцентират, че тя е напълно съобразена с условията на Закона за публичните поръчки, при правенето на документите са били ангажирани водещи педиатри, а от компанията реализатор се изисква съществуването на предходен опит в построяването на лечебни заведения, както и умел и потвърден екип от експерти.

Освен това Министерство на здравеопазването се ангажира да управлява построяването на болничното заведение на всеки стадий от плана, което съгласно ведомството е гаранция за качественото му осъществяване съгласно заданието.

Министерство на здравеопазването ще е поръчител за качественото осъществяване
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР