Министерството на здравеопазването не вижда никакви проблеми при обществената поръчка

Министерството на здравеопазването не вижда никакви проблеми при обществената поръчка ...

МЗ не вижда проблеми в търга за детската болница.


Министерството на здравеопазването не вижда никакви проблеми при обществената поръчка за изграждането на националната детска болница. Това става ясно от разпространена в сряда позиция на ведомството в отговор на критиките от камарите на архитектите и инженерите, които предупредиха за сериозен риск от некачествено изпълнение при така заложената процедура.

Заради това Камарата на архитектите обжалва поръчката пред КЗК с искане за нейното спиране и повторното ѝ обявяване със заложени по-високи изисквания за качество, тъй като детската болница е обект с високо обществено значение и от начина, по който ще бъде изпълнена, зависят живота и здравето на децата.

От здравното министерство обаче не виждат проблеми с поръчката. Като мотиви оттам изтъкват, че тя е изцяло съобразена с изискванията на Закона за обществените поръчки, при изготвянето на документацията са били ангажирани водещи педиатри, а от фирмата изпълнител се изисква наличието на предишен опит в изграждането на лечебни заведения, както и опитен и доказан екип от специалисти.

Освен това МЗ се ангажира да контролира изграждането на болницата на всеки етап от проекта, което според ведомството е гаранция за качественото му изпълнение според заданието.

МЗ ще е гарант за качественото изпълнение

Източник: mediapool.bg