Министерството на здравеопазването на Полша съобщи, че броят на заразените

...
Министерството на здравеопазването на Полша съобщи, че броят на заразените
Коментари Харесай

Черни COVID-19 рекорди в Полша, Чехия и Украйна

Министерството на опазването на здравето на Полша заяви, че броят на инфектираните с новия ковид (COVID-19) в страната се е нараснал с рекордните 10 040 души през последните 24 часа, с което общият брой на инфектираните от началото на епидемията страната към този момент е 202 579 души, оповестяват международните информационни организации.

През миналото денонощие в страната са умряли още 130 души от COVID-19, с което общият брой на жертвите от началото на епидемията в Полша доближи 3 851 души.

Ведомството отбелязва, че 13 души са умряли от ковид, до момента в който останалите 117 са умряли от съжителството на COVID-19 с други болести.

От своя страна Чехия записва рекордните 11 984 инфектирани с ковид през последното денонощие.

Още 106 души са умряли от вируса в Чехия през последните 24 часа, излиза наяве от данните на чешкото здравно министерство.

Чешкото държавно управление ще има през днешния ден изключително съвещание за епидемиологичната конюнктура. Здравният министър Роман Примула през вчерашния ден даде да се разбере, че следва въвеждането на по-строги ограничения за битка с ковид.

Междувременно Украйна е записала 141 умряли от COVID-19 за последното денонощие, с което общият брой на умрелите доближи 5 927 души. Новозаразените през последните 24 часа са 6 719 души, с което общият брой на инфектираните в страната към този момент е 315 826 души.

Министърът на опазването на здравето Максим Степанов сподели, че през идващите седмици може да се чака увеличение на новозаразените с по осем, 10 хиляди дневно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР