Министерството на здравеопазването на Израел обяви в понеделник нов дневен

...
Министерството на здравеопазването на Израел обяви в понеделник нов дневен
Коментари Харесай

Израел е №1 в света по имунизации срещу Covid

Министерството на здравеопазването на Израел разгласи в понеделник нов дневен връх в броя на имунизираните против ковид с 98 916 дози, направени предходния ден, оповестява " Таймс оф Израел ".

Това се случва седмица откакто Израел стартира акцията си за имунизация. Общият брой на имунизациите в страната възлиза на 379 000. С това Израел се подрежда преди всичко в света по имунизации на глава от популацията, малко по-напред от Бахрейн и доста по-напред от други страни, съгласно Оксфордския университет.

Министерството на здравеопазването заяви в понеделник сутринта, че в неделя са диагностицирани 3 998 вирусни случая и още 784 в понеделник, като броят на дейните случаи е достигнал до 35 591. Броят на жертвите се е нараснал с 6 на 3 226, а броят на тежко болните е 590. Степента на позитивни проби е 4.9% – най-високата степен от средата на октомври.

Страната си е сложила за цел да доближи равнище на имунизация от 150 000 души дневно в границите на една седмица, а министър председателят Бенямин Нетаняху съобщи в събота, че се надява да се имунизират над 2 милиона израелци до края на януари. Канал 12 Нюз заяви в неделя вечерта, че до края на седмицата се чака да проработят 250 места за имунизация в цялата страна.

В неделя Израел влезе в третия си народен локдаун от началото на пандемията. Първоначално блокадата трябваше да продължи две седмици, само че чиновниците предизвестиха, че е допустимо удължение до един месец.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР