Министерството на здравеопазването на ивицата Газа, контролирана от Хамас, обяви,

...
Министерството на здравеопазването на ивицата Газа, контролирана от Хамас, обяви,
Коментари Харесай

Десетки убити при нов израелски удар по бежанския лагер Джабалия

Министерството на опазването на здравето на линията Газа, следена от " Хамас ", разгласи, че при нова бомбардировка от страна на израелската войска в бежанския лагер " Джабалия ", който към този момент стана обект на гибелен удар през вчерашния ден, през днешния ден са били убити десетки хора, съобщи Франс прес.

Министерството заяви за " десетки жертви и ранени при бомбардировка " от страна на израелската войска. Тази информация не е доказана по самостоятелен път. Точен брой на починалите към този момент не е оповестен, само че на фрагменти, публикувани от телевизия Агенция Франс Прес, се виждат големи опустошения.

Гражданска отбрана в палестинския анклав, ръководен от " Хамас ", съобщи, че при тази нова бомбардировка са били " убити цели фамилии " в лагера, който е най-големият в линията Газа и подслонява 116 000 души.

" Израелският окупатор за следващ път провокира трагична кървава баня ", се споделя в изказване на палестинското ислямистко придвижване.

Израелската войска към този момент не е коментирала случая. Тя удостовери през вчерашния ден, че е нанесла удар по лагера, като съобщи, че задачата е била командирът на " Хамас " Ибрахим Биари, който беше показан като един от виновните за кървавата офанзива, осъществена от палестинското ислямистко придвижване против Израел на 7 октомври.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР