Министерството на вътрешните работи ще въведе временни лични карти на

...
Министерството на вътрешните работи ще въведе временни лични карти на
Коментари Харесай

Въвеждат временни лични карти за обвиняеми и подсъдими

Министерството на вътрешните работи ще вкара краткотрайни персонални карти на обвинени и подсъдими лица, които имат възбрана за овакантяване на територията на страната. Това стана ясно на постоянния месечен брифинг на Министерство на вътрешните работи, воден от зам.-вътрешния министър Милко Бернер, заяви Българска телеграфна агенция.

На брифинга не присъстваше вътрешният министър в оставка Валентин Радев, защото се намира сега в Министерски съвет.

Според обясненията на шефа на ГДНП Христо Терзийски все още заради натовареност на южната граница с Гърция гранична полиция работи по друга система и не постоянно чекира персоналната карта на напускащия страната жител, а я обследва единствено образно.

Временните персонални карти ще бъдат с друг външен тип и по този начин ще се понижи вероятността от допускане на неточност, допълниха от управлението на Министерство на вътрешните работи.

За случая в Харманли от 17 август, при който в пътен случай е взел участие бащата на президента Румен Радев, Росен Рапчев от пътна полиция от ГДНП изясни, че както водачът на триколката, по този начин и Георги Радев са позволили пътни нарушавания. Акт обаче погрешно е бил написан само на водача на триколката.

Според данните на момента има замяна на фактическите условия от страна на чиновници на Министерство на вътрешните работи, пристигнали на мястото на случая. Проверка за алкохол и на двамата водачи е вярна. Служителите на пътна полиция обаче са позволили поредност от неточности - те не са обезопасили мястото на произшествието, позволили са външни лица наоколо до него, измежду които и някогашен кмет на Харманли, както и са оставили без контрол авариралите МПС-а.

По думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов дисциплинарната инспекция по случая е завършила. Уволнен е един чиновник на Министерство на вътрешните работи, а други чиновници са осъдени в друга степен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР