Министерството на вътрешните работи ще получи за пети пореден път

...
Министерството на вътрешните работи ще получи за пети пореден път
Коментари Харесай

Новите лични документи поглъщат още 11 млн. лв.

Министерството на вътрешните работи ще получи за пети следващ път тази година спомагателни милиони за " финансово застраховане на подписани контракти за осъществяване на действия, свързани с издаването на българските персонални документи ". Предишните решения на Министерския съвет бяха за до 10 млн. лева, Сегашното е за до 11 млн. лева

През 2019 година със същата цел вътрешното ведомство получи три транша за общо до 31 млн. лева

Не е ясно какъв брой тъкмо средства са били предоставени на Министерство на вътрешните работи за дейностите по издаване на персоналните документи, за което притежателите им заплащат такса. Не е ясно и за какви тъкмо действия са отпускани парите.

През 2020 година и 2021 година изтича валидността на към 3 млн. персонални документи на български жители. Министерство на вътрешните работи сътвори организация по подмяната, като отвори спомагателни приемни и сътвори мобилни групи, които посещават работни места в огромни компании и държавни институции с огромен брой чиновници с изтичащи документи.

Заради противоепидемичните ограничения по отношение на разпространяването на ковид в края на март държавното управление удължи с 6 месеца валидността на персоналните карти и шофьорските книжки, които изтичат в интервала от 13 март 2020 година до 31 октомври 2020 година Целта бе да няма скупчване на хора и опашки пред гишетата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР