Министерството на вътрешните работи изненадващо промени формата на декларацията за

...
Министерството на вътрешните работи изненадващо промени формата на декларацията за
Коментари Харесай

МВР изненадващо промени бланката за преминаване през КПП

Министерството на вътрешните работи изненадващо промени формата на декларацията за пътуващите, с която би трябвало да се минава през контролно-пропускателните пунктове на регионалните градове, оповестиха от силовото ведомство. Решението за това е взето " след разбор на успеваемостта от първите 3 дни на действие на КПП и на получените запитвания и рекомендации от жители, както и за попречване на злоупотреби ", прецизират от Министерство на вътрешните работи.

В декларацията по новия пример отпада заверката от работодателя.  Гражданите ще удостоверяват това събитие със служебна записка, издадена от работодателя, или различен длъжностен документ като служебна карта или пропуск, който носят в себе си. Попълнените бланки ще се събират от чиновниците на контролно-пропусквателен пункт.

Гражданите, които пътуват по други неотложни аргументи, показват персонална карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на реда на контролния пункт.

По-рано през днешния ден синдикатът на чиновниците в Министерство на вътрешните работи упорства за среща с вътрешния министър Младен Маринов, с цел да обсъдят терзанията на служителите на реда от неналичието на тъкмо написани правила за работата в изискванията на изключително състояние и увеличените отговорности на органите на реда, предава БНР като цитира председателя на синдиката на чиновниците на Министерство на вътрешните работи Иван Павлов. Служителите упорстват и за по-добра организация на работата на основаните контролно-пропускателни пунктове на регионалните градове и работата с жителите, сложени под карантина.

Синдикатът на чиновниците в Министерство на вътрешните работи е изпратил писмо до министъра, в което се упорства за явен логаритъм на работа, който да е съгласуван и с това, че служителите на реда също са застрашени от болестта с COVID-19. „ Ние сме на първа линия в срещата с жителите “, показва пред Националното радио синдикалният водач Иван Павлов и пояснава за какво упорстват служителите на реда: „ Няколко точни и ясни правила, които да се съблюдават и да бъдат наложителни за съблюдаване от чиновниците, защото сега персоналните защитни средства по-скоро са целесъобразни, само че е обвързвано и с неналичието на необходимите  в цялостен размер защитни средства “.

Полицията в Пловдив въвежда допълнителни ограничения за усъвършенстване на прекосяването през 13-те контролно-пропусквателен пункт на входа и изхода на града, заяви в същото време  " Под тепето ". " ОДМВР Пловдив уведомява, че отваря по още една лента за придвижване – при излизане и влизане от и във града. По този метод във всяка от посоките- на вход и излаз по едно и също време по два екипа ще ревизират пътуващите коли. Мярката цели да бъде осъществявана по- бърза инспекция от полицейските чиновници, като по този метод не се позволява основаването на опашки от чакащи. Според " Трафик нюз " в едната лента ще се ревизират леките коли, а в другата - бусове и камиони. 

Километрични опашки се извиха по основаните към регионалните градове КПП-ата още в понеделник, в първия работен ден след въвеждането на тази мярка, съгласно която хората би трябвало да излизат и влизат в градовете единствено по работа или медицински аргументи. В понеделник Нова тв сподели километрични опашки, изнервени водачи и хора, които закъсняват за работа, на един от изходите на Пловдив - този към Карлово, Хисаря  и автомагистрала " Тракия ". Оттам стартира една от най-големите индустриални зони в Южна България - икономическа зона " Тракия ", в която има над 150 компании.  " В тази икономическа зона работят на 35 000 служащи. Това, което коментирахме със събствениците на компаниите, е, че бизнесът и компаниите са подхванали всички ограничения за стерилизация и сигурност. Всички ограничения за безвредна работа са подхванати. През последната седмица се осъществяваха контакти сред компаниите за набиране на ръкавици и маски. Има маски единствено за многократна приложимост. Свързахме компаниите с производители на дезинфектанти, маски. Бизнесът тук реагира в точния момент ", описаха от зоната. 

Вътрешният министър Младен Маринов междувремонно обясни, че терзанията на силовото ведомство са причинени най-вече от гурбетчиите.  " Ще ви кажа какви са нашите терзания – в резултат на всички ограничения, които се взимат в Европа, доста наши сънародници подхващат пътешестване от страните, в които работят и се прибират в България. Виждате, че обстановката в тези европейски страни е много по-сериозна, с доста инфектирани. Искаме придвижването на тези наши съграждани да бъде лимитирано в границите на 14-дневната карантина ", съобщи той пред Българска национална телевизия.

Опашките са главно от хора, които отиват на работа. Преди два дни Министерство на вътрешните работи издаде пример на специфична бланка, с която хората да минават по-лесно. 

КМЕТСТВАТА НА СЕЛАТА съдебна експертиза НАПЪЛНИХА С ХОРА

Заради изключителните ограничения към обстановката с COVID-19 и новия пропускателен режим, кметствата на селата през днешния ден се изпълниха с хора, които желаят да им бъдат издадени бележки, с цел да могат да отидат до града, информира NOVA. Сутринта всички входове и изходи на Монтана се извършиха с коли. Още в първите минути след отварянето на кметството в монтанското село Благово се натрупаха хора, които желаеха да си вземат служебни бележки.

Елза е една от тях. Няма нито непрекъснат адрес в селото, нито сегашен, само че се грижи там за болната си майка.

" Майка ми е със строшен крайник и не може да се движи, а някой би трябвало да ѝ купува самун и медикаменти. А аз не мога да пристигам, тъй като адресната ми регистрация е в Монтана. Натам мога да отида, само че насам не мога да дойда ", споделя дамата пред камерите на Нова тв. Други пък имат сегашен адрес в селото, само че по персонална карта са с адрес в Монтана. И още веднъж им трябваха служебни бележки.

Трябва да отида до аптеката, да отида до компанията да видя за заплата, да мина да си взема нещо за ястие. Затова ми би трябвало тази записка, тъй като елементарно ще отидем, само че след това няма да ни пуснат да се върнем ", сподели Илиян Илиев.

От петък до през днешния ден кметът на монтанското с. Благово Лъчезар Иванов е издал над 20 бележки на поданици с сегашен адрес в селото.  " Това са хора, които действително живеят на територията на с. Благово и пътуват всекидневно до град Монтана ", показва той.

В Благово живеят към 500 души, а към 140 от тях имат единствено сегашен адрес в селото.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР