Министерството на вътрешната сигурност на САЩ поиска на територията на

...
Министерството на вътрешната сигурност на САЩ поиска на територията на
Коментари Харесай

САЩ ще настанят 12 000 нелегални имигранти във военна база в Тексас

Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати изиска на територията на една военна база да бъдат готови места за настаняване там на 12 000 незаконни имигранти със фамилиите им, в това число и децата, хванати да пресичат незаконно южната граница на страната, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки източник от администрацията на президента Доналд Тръмп.

Според източника, поискал анонимност, първите 2000 места следва да бъдат подготвени през идващите 45 дни, а останалите ще се дават съгласно нуждата. Местата би трябвало да бъдат оборудвани съгласно откритите от американските управляващи правила, в това число и тези за престояване на деца. Това допуска в лагера за мигранти да има климатици, библиотеки, независими бани с душове, както и да се обезпечи здравно обслужване. Настанените там ще имат независимост на придвижване из лагера, предава Българска телеграфна агенция.

Засега не се прецизира коя военна база ще бъде определена за задачата. В понеделник министърът на защитата на Съединени американски щати Джим Матис сподели, че мигрантите могат да бъдат настанени на две места: Военновъздушни сили базата " Гудфелоу " край Сан Анджело, и Форт Блис в Ел Пасо. И двете са в щата Тексас.

В момента се прецизира по какъв начин ще бъдат финансирани лагерите. Персоналът им ще се състои от чиновници на министерството на вътрешната сигурност, а наличието на лагера в определената база няма да въздейства на процеса на военната подготовка и образование в нея съгласно чиновниците, поискали анонимност.

Във вторник федералният областен съд в Сан Диего, щата Калифорния, постанови, че американските управляващи би трябвало да прекратят практиката на делене на децата от родителите на незаконно миналите граница имигранти. Според правосъдното решение чиновниците на миграционните служби би трябвало в период от 30 дни да върнат децата на фамилиите на незаконните имигранти, намиращи се под арест. А в случай че разграничените от родителите им деца са по-малки от 5 година, това би трябвало да стане до 14 дни.

През последните седмици в Съединени американски щати се развихри скандал към оповестената през април от министерството на правораздаването политика на " нулева приемливост " към нарушителите на миграционното законодателство, в това число и по отношение на тези, които пресичат незаконно границата с децата си. Задържаните родители бяха без изключение пращани в ареста и против тях започваше правосъдна процедура. Децата им бяха изпращани в специфични центрове за настаняване, защото съгласно американските закони те не могат да бъдат задържани. Така за интервала от 19 април до в този момент от родителите им бяха откъснати към 2300 деца, което провокира стихия от митинги в Съединени американски щати, изключително измежду политическите съперници на Тръмп.

Това накара президента да поръча на правосъдното министерство да създаде ограничения, които да разрешат фамилиите, арестувани за нелегално секване на американската граница, да не бъдат разделяни, а да остават дружно с децата си в местата за прелиминарен арест до разглеждане на делата им от съда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР