Министерството на външните работи припомня на сънародниците ни, че съгласно

...
Министерството на външните работи припомня на сънародниците ни, че съгласно
Коментари Харесай

МВнР: Всички консулски служби приемат документи за преиздаване на шофьорски книжки и лични документи

Министерството на външните работи напомня на сънародниците ни, че според Правилника за използване на Закона за българските персонални документи, член 34. (1), българските жители, които обитават в чужбина, като се изключи страните - членки на Европейски Съюз, могат да подадат заявление за замяна на удостоверение за ръководство на МПС в дипломатическо или консулско посланичество на Република България в чужбина.

Според чл 151, алинея 7 от Закона за придвижването по пътищата „ едно и също лице може да има единствено едно удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство, издадено от страна - членка на Европейския съюз. "

В държавите-членки на Европейски Съюз има разнообразни периоди, в които може да шофирате с българска брошура, а по-късно ви е належащо удостоверение за правоуправление, преиздадено от съответната страна. Европейското предписание гласи, че жител на Европейски Съюз може да има единствено една шофьорска брошура от една страна, в която непрекъснато обитава.

Във всички български консулски служби отвън тези в страните от Европейски Съюз могат да бъдат подадени заявки за преиздаване на шофьорски книжки. Те се изпращат по електронен път в България за възобновяване, а по-късно се връчват на жителя в консулската работа, където са подадени документите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР