Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, които планират

...
Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, които планират
Коментари Харесай

МВнР: Пътуващите до Великобритания да си извадят паспорт с биометрични данни

Министерството на външните работи предлага на българските жители, които възнамеряват пътувания във Англия през 2020 година, да имат и носят със себе си годен интернационален паспорт с биометрични данни.

Британското държавно управление възнамерява последователно да ограничи опцията за пътешестване от и за Англия с персонални карти през 2020 година, в случай че страната напусне Европейския съюз без съглашение, така наречен Брекзит без договорка.

Все още не е оповестено от по кое време ще влязат в действие новите условия. В тази връзка е целесъобразно българите, планиращи пътешестване за и от Англия, да се снабдят овреме с биометричен паспорт, ако не разполагат с подобен.

Актуална информация, обвързвана с Брекзит, може да бъде открита и на уеб страницата на Министерство на външните работи www.mfa.bg в раздел " Какво би трябвало да знаем за Brexit? ", както и на уеб страницата на българското посолство в Лондон https://mfa.bg/embassies/uk,http://bulgarianembassy-london.org.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Лондон на тел.: +44 20 7581 3144; +44 0 20 7584 9400, както и на дежурен телефон в извънработно време: + 44 20 7 5813144; + 44 20 7 5849400.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (725)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР