Министерството на външните работи на Украйна осъди указа на президента

...
Министерството на външните работи на Украйна осъди указа на президента
Коментари Харесай

Украйна: Указът на Путин е нищожен

Министерството на външните работи на Украйна осъди указа на президента на Руската федерация, който открива пътя към принуждаване на жителите на териториите, краткотрайно окупирани от съветската войска в Херсонска и Запорожка области, да придобият съветско поданство.

Незаконното паспортизиране в Херсонска и Запорожка области, както и в Крим и краткотрайно окупираните елементи от Донецка и Луганска области е жестоко нарушаване на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, на нормите и правилата на интернационалното филантропично право. Указът на президента на Русия е юридически незабележим и няма да има правни последствия, се споделя в позицията на украинското министерство.

Украйна приканва интернационалната общественост да спре Русия, която прави закононарушения против Украйна и украинци. Ние настояваме за незабавното приемане на шестия пакет от наказания на Европейски Съюз, който ще включва ембарго върху съветския нефт. Ние призоваваме също интернационалните сътрудници да ускорят вземането на решения по отношение на по-нататъшното даване на оръжия на Украйна, изключително ракетни системи за залпов огън, разгласи Киев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР