Министерството на външните работи на Русия привика британския посланик във

...
Министерството на външните работи на Русия привика британския посланик във
Коментари Харесай

Русия привика посланика на Великобритания за случая „Скрипал”

Министерството на външните работи на Русия привика английския дипломат по отношение на отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал, оповестяват съветски медии.

По-рано през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Русия отхвърля ултиматума на Лондон за Скрипал и желае проби от веществото.

66-годишният Скрипал и 33-годишната му щерка Юлия се намират в сериозно, само че устойчиво положение в болница, откакто изпаднаха в безсъзнание на социална скамейка пред търговски център в британския град Солсбъри при започване на месеца.

Вчера министър председателят на Англия Тереза Мей съобщи, че има доста огромна възможност Русия да стои зад офанзивата. Мей разкри, че някогашният съветски разузнавач Сергей Скрипал е бил токсичен с вещество, създадено в някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Британските медии разкриха, че става дума за " новичок "

Руското външно министерство заяви, че посланикът на Англия в Русия Лори Бристоу е привикан в съветското ведомство във връзка със случая.

Вчера съветският дипломат във Англия Александър Яковенко беше привикан от английското външно министерство.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Москва няма информация каква може да е повода за офанзивата и че Русия е подготвена да сътрудничи на проверяващите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР