Министерството на външните работи на Република Северна Македония следи внимателно

...
Министерството на външните работи на Република Северна Македония следи внимателно
Коментари Харесай

Северна Македония предупреди България: Въздържайте се от изявления, които нараняват чувствата ни за Мара Бунева

" Министерството на външните работи на Република Северна Македония следи деликатно изказванията на някои маргинални политически фигури от Република България, чиито провокации не престават, без да бъдат регистрирани напъните, които двете страни поставят за поддържане на градивното съдействие и позитивния дух в двустранните връзки сред двете страни ", оповестяват от Министерството на външните работи в Скопие във връзка  вчерашното отбелязване на годишнината от гибелта на Мара Бунева, на което приказваха съпредседателят на ВМРО-БНД и евродепутат Ангел Джамбазки и ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов.

По дипломатически канали от Министерство на външните работи в Северна Македония са реагирали до „ публична София ”, с гледище „ да се въздържа от неуместни изказвания, които нараняват възприятията на жителите на Северна Македония, а също по този начин съществено накърняват напъните за поощряване на добросъседските връзки сред двете страни ”, написа в известието.

И през вчерашния ден и през днешния ден от опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ излязоха със известия, в които упрекват премиера на страната Димитър Ковачевски и министъра на външните работи Буяр Османи, че не реагират на „ асимилаторското изявление на Джамбазки ”, който „ посред Скопие отхвърли македонската страна и народ, а Министерство на външните работи и държавното управление мълчат ”.

„ За наказание и протестна нота за подобен случай не би трябвало да се чакат и 5 минути, какво остава за през целия ден. Какво чакат Ковачевски и Османи и от какво се опасяват? Правителството на СДСМ и ДСИ не е в положение да отбрани страната, тъй че би трябвало да напусне допустимо най-скоро. Необходими са промени и ново държавно управление на ВМРО-ДПМНЕ, което да пази националните ползи и да работи за развиването на страната ”, се споделя в реакцията на опозицията, оповестява Българска телеграфна агенция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР