Министерството на външните работи на Република Северна Македония осъди освиркването

...
Министерството на външните работи на Република Северна Македония осъди освиркването
Коментари Харесай

Външното министерство на Република Северна Македония с позиция за освиркването на българския химн

Министерството на външните работи на Република Северна Македония осъди освиркването на българския химн по време на осъществяването му нощес преди мача на двата тима от група С4 на шампионата Лига на Нациите. България завоюва с 1:0 с гол на Кирил Десподов.

Преди началото на срещата обаче цялата аудитория на стадион " Тодор Проески " освирка бурно българския химн " Мила Родино ", а този на домакините беше изпят от всички локални фенове на футбола.

" Министерството на външните работи излиза с обществена реакция и наказание на вчерашния израз на език на омразата, който следи по време на футболната среща сред националните тимове на Македония и България, се споделя в мнението на Министерството на външните работи на някогашната югорепублика.

Спортните събития съставляват най-висш израз на правилата на заслужено отношение, взаимно почитание и съревнование в духа на спортния дух. Злоупотребата с тези събития за разпространение на ненавист и назадничавост е основна диаметралност на главната им концепция.

И в бъдеще Македония и България ще продължат да работят интензивно за възстановяване на взаимоотношенията като съдружници в НАТО, бъдещи сътрудници в Европейския съюз и на първо място положителни съседи ", се споделя в реакцията на Министерство на външните работи на Република Северна Македония.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР