Министерството на външните работи на Република Северна Македония активно работи

...
Министерството на външните работи на Република Северна Македония активно работи
Коментари Харесай

Външното министерство на РСМ с позиция за казуса с имената на българските клубове

Министерството на външните работи на Република Северна Македония интензивно работи със сдружения и организации от неправителствения бранш и поддържа тяхната активност според откритата законова рамка, която контролира активността на такива сдружения.

Това се споделя в известие на Министерство на външните работи на РСМ. Уреждането на правата на малцинствените общности са интернационално приети като образец за това, по какъв начин би трябвало да се пазят малцинствените права и да се поддържат различностите, основани на идентичностни групови права.

Промените в Закона за сдруженията и фондациите не са ориентирани към конституционно обезпечените права на сдружаване, а срещу това, сдруженията да носят имена на персони, които са спорни, които основават напрежение сред жителите на страната, показват от външното министерство на Северна Македония.

Работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия (историческата комисия) се употребява с цялостната поддръжка на институциите в Северна Македония, само че работата й не е обвързвана със Закона за сдруженията и фондациите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР