Министерството на външните работи на Република България се обявява категорично

...
Министерството на външните работи на Република България се обявява категорично
Коментари Харесай

МВнР осъди планираното провеждане на „Луков марш“

Министерството на външните работи на Република България се афишира изрично срещу плануваното осъществяване на така наречен „ Луков марш “.

Омразата, дискриминирането и антисемитизмът нямат място в нашата страна. Те са несъвместими с полезностите, идентичността, традициите и ползите на българския народ. Прояви от рода на така наречен „ Луков марш “ показват несправедливо Република България в негативна светлина, показват от ведомството.

Като приветства напъните на българските институции за противопоставяне на омразата, дискриминирането и антисемитизма, Министерството на външните работи приканва за предприемане на всички нужни дейности, в границите на законоустановения ред, за попречване на провеждането на така наречен „ Луков марш “ и през 2024 година

Министерството на външните работи ще продължи да се опълчва на всеки опит за втълпяване на ненавист и разделяне в българското общество, и за увреждане на интернационалния облик на Република България, се споделя в позицията, оповестена на уеб страницата на Министерство на външните работи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР