Министерството на външните работи на Мексико заяви във вторник, че

...
Министерството на външните работи на Мексико заяви във вторник, че
Коментари Харесай

Мексико обяви край на програмата на Тръмп за мигрантите

Министерството на външните работи на Мексико съобщи във вторник, че програмата от ерата на някогашния американски президент Доналд Тръмп, която принуждава търсещите леговище да чакат в Мексико чувания за имиграцията в Съединени американски щати, известна като Протоколите за отбрана на мигрантите (MPP), е завършила, заяви " Ройтерс ".

Мексико ще продължи да подсигурява съответен престой и отбрана на останалите мигранти на национална територия според програмата " на този стадий ", се споделя в изказване на министерството.

През август Върховният съд даде зелена светлина на администрацията на президента  демократ Джо Байдън да анулира програмата.

Тогава Министерството на вътрешната сигурност (DHS) сподели, че към този момент няма да записва нови мигранти в MPP и тези, които чакат в Мексико, ще изоставен програмата, когато се върнат в Съединените щати за правосъдните си дати.
 Рекордна миграция от Мексико в Съединени американски щати
Рекордна миграция от Мексико в Съединени американски щати

През септември Съединени американски щати са задържали към 78 000

Служител от външното министерство на Мексико, Роберто Веласко, съобщи в своя публикация оповестена във вторник сутринта, че по-малко от 100 случая на MPP остават дейни.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че броят на незаконните мигранти, пресичащи границата сред Мексико и Съединени американски щати, е достигнал рекордно висок брой за фискалната година (приключваща на 30 септември).

През септември са регистрирани 227 547 противозаконни прекосявания на границата в съпоставяне със 192 001 противозаконни мигранти през същия месец на предходната година.

През финансовата година на границата сред Мексико и Съединени американски щати са арестувани общо 2,38 милиона извършители, което е с 37% повече от предходната година. По това време са регистрирани 1,73 милиона случая на противозаконна миграция.
 Мексико бори миграцията преди изборите в Съединени американски щати
Мексико бори миграцията преди изборите в Съединени американски щати

Страната не желае повече напрежение сред страните

Длъжностните лица означават, че актуалната обстановка се дължи на внезапното увеличение на миграцията от Венецуела, Куба и Никарагуа. През септември Съединени американски щати са задържали към 78 000 жители на тези страни, които са се пробвали да преминат границата нелегално.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР