Министерството на външните работи на Иран привика в неделя посланиците

...
Министерството на външните работи на Иран привика в неделя посланиците
Коментари Харесай

Иран привика посланиците на Великобритания, Франция и Германия

Министерството на външните работи на Иран привика в неделя посланиците на Англия, Франция и Германия, за да сложи под въпрос това, което нарече  " безотговорната им позиция "  по отношение на ответните удари на Техеран против Израел, предава " Ройтерс ".

Трите европейски страни осъдиха офанзивата на Иран срещу Израел, която продължи през нощта на събота против неделя. Атаката се преглежда като отмъщение за бомбардировката на Израел срещу консулството му в Сирия на 1 април.

Директорът за Западна Европа в иранското външно министерство обвини трите страни в " двойни стандарти ", така като те се противопоставиха по-рано този месец на направеното от Русия изявление на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, което щеше да осъди офанзивата на Израел против комплекса на иранското посолство в Сирия.

" Военните дейности на Иран против базите на Израел са в границите на правото на законна защита, предвидено в член 51 от Устава на Организация на обединените нации, и са в отговор на поредност от закононарушения, в това число неотдавнашното нахлуване против посолството комплекс в Сирия ", добави служителят.

Г-7, която включва Франция, Германия и Обединеното кралство, се очаква да проведат видео диалог по-късно в неделя, с цел да обсъдят скорошната офанзива на Иран.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР