Министерството на външните работи изказва своята благодарност към българските общности

...
Министерството на външните работи изказва своята благодарност към българските общности
Коментари Харесай

МВнР благодари на българските общности зад граница за съдействието на изборите

Министерството на външните работи изрича своята признателност към българските общности в чужбина за съдействието им в организирането на вота зад граница, с което беше обезпечено конституционното право на глас на българските жители по света.

Министерство на външните работи високо прави оценка гражданската интензивност и разпоредителност на нашите сънародници зад граница, съдействали за основаването на оптимално положителни условия за провеждането на почтени и транспарантни избори четири пъти тази година, в това число втория тур на вота за президент и вицепрезидент.

На изборите на 14-21 ноември 2021 година сънародниците ни имаха опция да гласоподават в 68 страни. Над 2500 членове на СИК зад граница бяха препоръчани от българските общности за изборите за президент и вицепрезидент и национално заседание на 14 ноември 2021 година и последвалия втори тур на президентските избори. Повече от 200 представители на българските общности бяха препоръчани за членове на СИК в качеството си на представители на министъра на външните работи.

Благодарение и на техните старания сполучливо бяха осъществявани наложили се по неотложност размени на членове на секционни изборни комисии, обезпечавани и оборудвани бяха пространства за 749 изборни секции на всички континенти.

Министерството на външните работи показва убеденост, че построеното скъпо партньорство с българските общности ще продължи и в бъдеще за отбрана на българските ползи зад граница и отстояването на положителното име на България на всички места по света.

Министерство на външните работи благодари и на чиновниците на министерството у нас и в задграничните ни представителства, на логистичните ни сътрудници, както и на другите български институции, присъединили се интензивно с обезпечаването на свои представители или механически средства за образуване на вота в чужбина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР