Министерството на туризма започва процедура по отнемане на поне две

...
Министерството на туризма започва процедура по отнемане на поне две
Коментари Харесай

Махат звезди от хотел в Русе заради настанени в опасни условия деца

Министерството на туризма стартира процедура по лишаване на най-малко две звезди от хотел в Русе, в който възпитаници са били настанени при мизерни условия. Това изясни министър Николина Ангелкова. Сигнал е подаден и до районната здравна ревизия и, в случай че е належащо, стаите ще бъдат запечатани наложително. През 2018 година министерството е лишило звезди на четири хотела, тествани след сигнали.

Хотелът в Русе е първият случай за тази година - той е четиризвезден, само че родители се оплакаха, че децата им са отседнали в рискови стаи, които публично не съществуват в базата на хотела и въобще не би трябвало да се отдават на клиенти.

Такива условия са безусловно неприемливи. По мое предписание към този момент започва процедура по лишаване на звезди - най-малко две звезди ще бъдат отнети от този хотел, поискали сме и запечатали пространствата, които не стават, а в случай че не бъдат запечатани - сме поискали от РЗИ да ги запечатат наложително, тъй като не могат да бъдат употребени като хотелска част - това е парадокс, разяснява министърът на туризма Николина Ангелкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР