Министерството на туризма заличи 18 дружества, регистрирани като туроператори и

...
Министерството на туризма заличи 18 дружества, регистрирани като туроператори и
Коментари Харесай

Със заповед на министър Ангелкова са заличени 18 дружества, регистрирани като туроператори и туристически агенти

Министерството на туризма заличи 18 сдружения, регистрирани като туроператори и туристически сътрудници от Националния туристически указател (НТР). Това става със заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова по стимулирано предложение на Експертната комисия по регистрация на туроператори и туристически сътрудници (ЕКРТТА), оповестиха от пресслужбата на МТ.

Причината е, че удостоверенията за активност, които министерството издава, не са получени в оригинал в двумесечен период от уведомяването на заявителите, каквото е условието съгласно Закона за туризма. Ако удостоверението не е получено, надлежно сдружението няма право да прави туроператорска и/или турагентска активност. Със заличаването на регистрацията се прекратява и действието на удостоверението. Определен е интервал от две години, през които заличеното лице няма право да декларира вписване за осъществяване на туроператорска и/или туристическа агентска активност, считано от датата на издаване на актуалната заповед.

Заличените сдружения няма да бъдат отстранени от Научно-техническо разузнаване, само че ще бъде отразена заповедта за заличаването им. Така потребителите ще получават информация дали туроператорът и турагентът са правилни и правят активност, спазвайки Закона за туризма.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР